Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Tashunko" <l...@...o.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z filetów z kurczaka?
Date: Tue, 8 Jul 2003 11:08:36 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: l...@p...onet.pl@217.153.80.58
Message-ID: <bee1kv$qtn$1@news.onet.pl>
References: <bee06m$u0o$1@absinth.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.80.58
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1057655263 27575 217.153.80.58 (8 Jul 2003 09:07:43 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jul 2003 09:07:43 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163483
Ukryj nagłówki
Osoba, wirtualnie znana jako "pamana" napisała:
:: witam
:: mam zamiar zrobic na obiad kluski na parze i mam filet z kurczaka
:: ale ie wiem jak go przyrządzić.wiem,że najbardziej pasuja roladki
:: wieprzowe ale to odpada.
:: może macie jakies pomysły na drób?
Całe mnóstwo i pewnie milion razy już tu było, ale nie wiem co pasuje
do klusek na parze, bo nie robię.
Jeśli chodzi o sam drób to może:
1. zawinąć w rozbita lekko pierś kurczaka masełko ( może być masełko +
ser żółty + wędlina ) , spiąć wykałaczką , opanierować i usmażyć.
2. Usmażyć jak kotlet
3. Udusić w całości w jarzynach pokrojonych w paseczki.
4. Pokroić na paseczki , podsmażyć z przyprawami do potraw chińskich,
osobno przygotować warzywa i sos do chińszczyzny, podawać z ryżem,
5. Potrawka z ryżem i warzywami w wersji pikantnej - meksykańskiej
6. Przyprawić ziołami i usmażyć na masełku bez panierki, podawać z
młodymi ziemniaczkami i brokułami
I wiele innych......
Naprawdę nie mam pojęcia jak to skomponować z kluskami na parze, ale
pewnie ktoś inny wie.
Pozdrawiam serdecznie!
***Tashunko***
|