Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co z kawałków dzika?

Grupy

Szukaj w grupach

 

co z kawałków dzika?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-05-07 12:00:06

Temat: co z kawałków dzika?
Od: "Kuba" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Dziczyzna - temat przerabiany ale jakos nie znalazlem odpowiedzi na swoje
pytanie:
Dostalem zamrozonego dzika a dokladnie kawalki z dzika, nie wiem z jakiej
czesci to miesko widze ze jest troszke tluszczyku
I co moglbym z tego zrobic??
Moze gulasz? widzialem kiedys jak ktos robil cos takiego.. kawalki miesa
wraz z marchwia i innymi warzywami marynowal w winie czerwonym ale co
dalej....
Jakies sugestie? pomysly?
Pozdraiam
qBa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-05-08 06:11:33

Temat: Re: co z kawałków dzika?
Od: Marsjasz <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kuba napisał(a):
> Witam
> Dziczyzna - temat przerabiany ale jakos nie znalazlem odpowiedzi na swoje
> pytanie:
> Dostalem zamrozonego dzika a dokladnie kawalki z dzika, nie wiem z jakiej
> czesci to miesko widze ze jest troszke tluszczyku
> I co moglbym z tego zrobic??
> Moze gulasz? widzialem kiedys jak ktos robil cos takiego.. kawalki miesa
> wraz z marchwia i innymi warzywami marynowal w winie czerwonym ale co
> dalej....
> Jakies sugestie? pomysly?
> Pozdraiam
> qBa
>
>
prosty przepis na gulasz z dzika:
mozna go wczesniej podmarynowac w czerwonym winie ale nie jest to
konieczne...
pokroic dzika na kawalki...
do miski sol i pieprz troszke papryki kminek...
wymieszac odstawic na kilka godzin...
przyprawione mieso obtoczyc maka...
podsmazyc najlepiej na smalcu...
jak sie zarumieni...
przelozyc do rondelka...
zeszklic cebule...
dodac do miesa dolac wody i dusic az bedzie miekkie...
w czasie duszenia dodac lisc laurowy jalowiec i ziele angielskie...
kiedy prawie miekki dodac pieczarki pokrojone w kostke...
przed koncem gotowania (jakies 5 minut) koncentrat pomidorowy...
i juz...
do tego polecam kasze gryczana albo kluski...
czerwona kapuste lub ogorki kiszone...
i kieliszek czerwonego (a najlepiej szklanke)...
pozdrawiam
Mars (ktoremu przygotowanie takiego gulaszu zajmuje jakies 2 godziny
oczywiscie bez marynowania...)...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

świeży ananas
ostrygi
Żaba
rafaello?
unicum

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »