Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ula Głuszek" <u...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: czeresnie
Date: Thu, 7 Jun 2001 12:46:06 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 24
Message-ID: <9fnltp$414$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.144.41
X-Trace: news.tpi.pl 991910649 4132 213.25.144.41 (7 Jun 2001 10:44:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Jun 2001 10:44:09 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:54053
Ukryj nagłówki
dzien dobry ze slonecznego Wroclawia wszystkim grupowiczom
Ktoregos dbia poprosilam o rade co zrobic z czeresni, otoz robilam ciasto
Magdaleny Bassett jest rewelacyjne, byly dwie powtorki i nie pamietam z
czyjego przepisu czeresnie w ciescie nalesnikowym. Moja rodzinka malo nie
popekala, zostalo jeszcze na zimno i teraz nie wiem ktore wole bardziej
gorace czyz kawusia. Musicie sprobowac koniecznie.
Nie wysylalam jeszcze zadnego przepisu i teraz chcialabym to nadrobic:
upieczona piers z kurczaka
2 lyzki szynki pokrojonej w kostke
1 szlk ryzu ugotowac na sypko
2-3 papryki konserwowe
po lyzce ciemny oliwek i rodzynkow
mala cebulka
ogorek konserwowy
posiekana natka
sos:
5 lyzek oleju, sok z cytryny, lyzeczka oregano, sol i pieprz do smaku
(przygotowac go troszeczke wczesniej zeby oregano zmieklo tzn wszystko
dobrze wymieszac)
Wszystkie skladniki pokroic w paseczki wymieszac z ryzem. Polac sosem i
odstawic w loowce do przegryzienia.
Zycze smacznego Ula
|