Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Wkn" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: czy jest autor tego ciasta?
Date: Fri, 23 Nov 2001 08:14:30 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 39
Message-ID: <9tkt3p$nvh$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pk161.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1006499769 24561 217.97.24.161 (23 Nov 2001 07:16:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Nov 2001 07:16:09 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:83368
Ukryj nagłówki
Mam do Was pytanie. Zerknijcie na przepis poniżej, bo nie pamiętam skąd go
wzięłam, a zamieściłam go na stronie, ponieważ wyszło z niego wspaniałe
ciasto. Jesli to ktoś z grupy podawał, to niech się przyzna, bo nie
chciałabym go sobie zawłaszczać.
2szkl. mąki
1i 1/2 szklanki cukru
niepełna szkalnka oleju
4jaja
1szklanka posiekanych orzechów
2 duże starte jabłka ( takie przecierane) nie miałam dodałam 2 łyżki
musu
jabłkowego ze słoika.
1 i tu problem napisałam głupio w zeszycie "stołowa" łyżeczka ( wsypałam
do
ciasta łyżeczkę z czubem) sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kakao.
( dodałam jeszcze troche rodzynek namoczonych i cukier waniliowy.)
Dobrze połaczyć wszystkie składniki w np. malakserze (mikserem) i na
koniec
dodać orzechy i rodzynki. Wlać do keksowej formy posmarowanej tłuszczem
i
mąką. Piec w 180C przez 40 minut ( a tak w rzeczywistości aż będzie
wyglądało jak piernik i patyczek suchy).
Wyszło bardzo piękne i piernikowe. ( Ostrożnie z proszkiem bo to on
chyba
wywołuje u wrażliwych pieczenie)
na stronie jest tam:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=130
pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Wkn
|