« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-27 08:27:38
Temat: dlaczego gorzkaryba mi wyszla, moze mi ktos powie. Zrobilam rybe faszerowana z dorsza
mrozonego. Tyle pracy i wszystko wyrzucilam. A chyba po raz pierwszy
wyszla taka ladna-scisla. Robilam tradycyjnie:
0,5 kg dorsza zmielilam z namoczona buleczka i przesmazona cebula,
dodalam lyzke kaszy manny, 2 jajka i pokrojona natke. Zrobilam piekny
rulonik w serwecie nasmarowanej maslem i gotowalam 1 godz. Ostudzilam
rybe, sklarowalam galarete,pokroilam rybe i na szczescie sprobowalam.
Wszystko poszlo do kosza. :((
Poswiateczne pozdrowienia. Ulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-27 14:18:09
Temat: Re: dlaczego gorzka
"Ulka" <u...@p...onet.pl> wrote in message
news:3C2ADB7A.D6A5A1E1@poczta.onet.pl...
> ryba mi wyszla, moze mi ktos powie. Zrobilam rybe faszerowana z dorsza
> mrozonego. Tyle pracy i wszystko wyrzucilam. A chyba po raz pierwszy
> wyszla taka ladna-scisla. Robilam tradycyjnie:
Z tego co wiem, ryba jest gorzka gdy przy oprawianiu zolc sie wyleje.
Piszesz, ze kupilas mrozone - wiec to nie Twoja wina, tylko 'oprawcy'.
Szkoda tylko, ze ta cala praca i wysilek na darmo.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-27 15:03:10
Temat: Re: dlaczego gorzka> Z tego co wiem, ryba jest gorzka gdy przy oprawianiu zolc sie wyleje.
> Piszesz, ze kupilas mrozone - wiec to nie Twoja wina, tylko 'oprawcy'.
> Szkoda tylko, ze ta cala praca i wysilek na darmo.
Dzieki, a ja szukalam winy w moim wykonaniu. Ulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-27 16:56:01
Temat: Re: dlaczego gorzkaa ja robilam wedlug tego samego przepisu i - po prostu jest jakas taka
niesmaczna.
a dorsza mialam swiezego....
Moze ja po prostu nie mam talentu do galaret????
Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-31 15:10:40
Temat: Re: dlaczego gorzka
Użytkownik "Ulka" <u...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3C2ADB7A.D6A5A1E1@poczta.onet.pl...
> ryba mi wyszla, moze mi ktos powie. Zrobilam rybe faszerowana z dorsza
> mrozonego. Tyle pracy i wszystko wyrzucilam. A chyba po raz pierwszy
> wyszla taka ladna-scisla. Robilam tradycyjnie:
> 0,5 kg dorsza zmielilam z namoczona buleczka i przesmazona cebula,
> dodalam lyzke kaszy manny, 2 jajka i pokrojona natke. Zrobilam piekny
> rulonik w serwecie nasmarowanej maslem i gotowalam 1 godz. Ostudzilam
> rybe, sklarowalam galarete,pokroilam rybe i na szczescie sprobowalam.
> Wszystko poszlo do kosza. :((
A z czego robiłaś galaretę?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |