Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dlaczego ziemniak w faworkach?

Grupy

Szukaj w grupach

 

dlaczego ziemniak w faworkach?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-01 17:14:47

Temat: dlaczego ziemniak w faworkach?
Od: "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Właśnie przepisywałam przepisy i znalazłam taki na faworki. Bardzo je lubię
(zwłaszcza, jak zrobię je sama), ale jedno mnie zastanawia. Na dobrą sprawę
zawsze mnie to zastanawiało, ale jakoś nie miałam do tej pory kogo zapytać:

Dlaczego w trakcie smażenia faworków w środku powinien być kawałek surowego
ziemniaka? (Tzn. surowy, póki się nie usmaży ;) No oczywiście należy go
ciągle wymieniać, by nie była tam bryłka spalonego czegoś...

Wiem, że ziemniaka stosuje się do ustalenia temperatury oleju / smalcu. Ale
dlaczego ma być w trakcie całego smażenia?

Czy ktos zna rozwiązanie tego problemu?

:)

Pozdrawiam

Sasannka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-01 19:15:20

Temat: Re: dlaczego ziemniak w faworkach?
Od: "Adrianna" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> wrote in message
news:bdsfiq$i5u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy ktos zna rozwiązanie tego problemu?

Ziemniak sprawia,ze tluszcz sie nie pali.

pozdrawiam
--
Adrianna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-01 20:18:18

Temat: Re: dlaczego ziemniak w faworkach?
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ziemniak sprawia że tłuszcz nie pieni się i nie kipi

Agus

Użytkownik "Magdalena Witkowska" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:bdsfiq$i5u$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
>
> Właśnie przepisywałam przepisy i znalazłam taki na faworki. Bardzo je
lubię
> (zwłaszcza, jak zrobię je sama), ale jedno mnie zastanawia. Na dobrą
sprawę
> zawsze mnie to zastanawiało, ale jakoś nie miałam do tej pory kogo
zapytać:
>
> Dlaczego w trakcie smażenia faworków w środku powinien być kawałek
surowego
> ziemniaka? (Tzn. surowy, póki się nie usmaży ;) No oczywiście należy go
> ciągle wymieniać, by nie była tam bryłka spalonego czegoś...
>
> Wiem, że ziemniaka stosuje się do ustalenia temperatury oleju / smalcu.
Ale
> dlaczego ma być w trakcie całego smażenia?
>
> Czy ktos zna rozwiązanie tego problemu?
>
> :)
>
> Pozdrawiam
>
> Sasannka
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

RE: Ciasto porzeczkowe z bezą [P]
Cynaderki cielęce - jak przyrządzić?
Knedliczki
Dookoła pizzy
opiekacz popularny - nostalgia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »