Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gorgonzola i szafran

Grupy

Szukaj w grupach

 

gorgonzola i szafran

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-02-20 15:10:57

Temat: gorgonzola i szafran
Od: notujaca <n...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak jak się odgrażałam, wypróbowaliśmy w weekend podany niedawno przez
Michała przepis na spaghetti z gorgonzolą i szafranem (post z przepisem tu:
http://tnij.org/gorgonzola). Niestety, nie wyszedł tak pyszny jak się
spodziewaliśmy - podejrzewam że główną winę ponosi tu rzeczona gorgonzola.
Otóż w moim Leclerku pod tą nazwą znalazłam tylko ser firmy Igor, który moim
zdaniem ma mało z gorgonzolą wspólnego - jest strasznie mazisty i mdły. Czy
słusznie się domyślam, że prawdziwa gorgonzola jest taka bardziej krucha (w
sensie że można ją raczej pokruszyć, a nie rozsmarować), jak np. pleśniowy
serek Bleu d'Auvergne (mój ulubiony)? Widzieliście gdzieś taką dobrą
gorgonzolę?

A poza tym nasz szafran jakoś zupełnie koloru nie puścił, nie wiem czy za
mało go, czy przez to że w mleku rozpuszczony, czy może wywietrzał (mimo że
zakręcony w słoiczku)?

Ktoś ma jakieś inne doświadczenia co do tego sosiku?


--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pizza włoska - własnie jadłem i się dzielę uwagami
Śledź w sosie curry
jak się piecze izaur
jajecznica na 2 osoby
sałatka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »