Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia hmmmm...moze to banalne

Grupy

Szukaj w grupach

 

hmmmm...moze to banalne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-08 11:30:36

Temat: hmmmm...moze to banalne
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

....ale jaka kielbase polecalibyscie na grilla? Chodzi o rodzaj tzn. np.
podwawelska, zwyczajna.... Dzieki

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-08 11:33:01

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:5...@n...onet.pl...
> ....ale jaka kielbase polecalibyscie na grilla? Chodzi o rodzaj tzn. np.
> podwawelska, zwyczajna.... Dzieki
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

Ja polecam śląską. I z ogniska dobra.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-08 11:54:08

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: "Iza" <c...@o...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:56fe.00001352.3cd90c5b@newsgate.onet.pl...
> ....ale jaka kielbase polecalibyscie na grilla? Chodzi o rodzaj tzn. np.
> podwawelska, zwyczajna.... Dzieki
>
Biala kielbase lub kaszanke.
Iza


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-08 11:59:46

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:56fe.00001352.3cd90c5b@newsgate.onet.pl...
> ....ale jaka kielbase polecalibyscie na grilla? Chodzi o rodzaj tzn. np.
> podwawelska, zwyczajna.... Dzieki
>

Jak kiełbasa smakuje ci przed pieczeniem to po upieczeniu też będzie dobra,
a jeśli niepieczona jest obrzydliwa, to pieczenie nic jej nie pomoże.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-08 12:30:28

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > ....ale jaka kielbase polecalibyscie na grilla? Chodzi o rodzaj tzn.
np.
> > podwawelska, zwyczajna.... Dzieki

> Jak kiełbasa smakuje ci przed pieczeniem to po upieczeniu też będzie
dobra,
> a jeśli niepieczona jest obrzydliwa, to pieczenie nic jej nie pomoże.

Masz rację, tudzież i nazwa nic nie pomoże jak zamiast mięsa będzie w
środku papier toaletowy.
;-(
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-09 15:29:47

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: i...@s...waw.pl (Ines) szukaj wiadomości tego autora

Wkn wrote:
> Ja polecam śląską. I z ogniska dobra.

Tak, tak - tylko slaska :) Jest na tyle tlusta, ze nie
wysycha, tluszczyk ladnie sie wytapia i zostaje
smakowite miesko. Inne kielbasy sa za suche i po
pieczeniu wychodza wiorowate...

Poza patykiem i grillem, jest jeszcze trzeci sposob na
nia - domowy: trzeba ja przekroic wzdluz, ponacinac
ukosnie i podsmazyc z obu stron na patelni. Na to
mozna wrzucic plaster zoltego sera, zeby sie stopil i
voila!

Poza tym na grilla swietna jest kaszanka (jak juz ktos
wspomnial), a szczegolnie z cebulka. Trzeba uwazac, bo
kiszka sie rozpada, wiec z doswiadczenia grillowego
wiem, ze dobrze miec kawalek folii aluminiowej albo
jakas tacke alu.

ines
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-09 15:48:56

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

<a...@p...onet.pl> wrote:

>.....ale jaka kielbase polecalibyscie na grilla? Chodzi o rodzaj tzn. np.
>podwawelska, zwyczajna.... Dzieki

..pomijam fakt doradzania Ci kieblasy - poki co stanelo na
slaskiej :) - podpowiem grupowy sposób na ulepszanie kiełbasy

owijasz kielbase w wedzone plastry boczku, wkladasz do gara,
zalewasz piwem, wrzucasz rognieciony jalowiec, ziele angielskie,
pieprz, sol i troche oleju (ewentualnie czosnek). Wkladasz do
lodowki pod przykryciem na 24 godziny............

inny sposob na dobra kieblase z grilla to przed polozeniem na
grill wrzucic kielbase na chwilke (w zasadzie sparzyc ja) do wody......


agataW

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 10:09:44

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: i...@r...com.pl (Agnieszka Nowak) szukaj wiadomości tego autora

From: "Ines" <i...@s...waw.pl>

> Poza tym na grilla swietna jest kaszanka (jak juz ktos
> wspomnial), a szczegolnie z cebulka. Trzeba uwazac, bo
> kiszka sie rozpada, wiec z doswiadczenia grillowego
> wiem, ze dobrze miec kawalek folii aluminiowej albo
> jakas tacke alu.

Kiszka nie rozpada si, jak ja w kilku miejscach naklujesz wykalaczka przed
pieczeniem. mmmm, mam dzisiaj na kolacje (oprocz tego biale kilebaski -
slimaczki z carrefour, pyszne, oraz filet z indyka ziolowy, oraz pieczone
kartofelki z maslem czosnkowym oraz surowke z cykorii)

Macabra

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 14:58:49

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:abb5ok$ihs$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > > ....ale jaka kielbase polecalibyscie na grilla? Chodzi o
rodzaj tzn.
> np.
> > > podwawelska, zwyczajna.... Dzieki
>
> > Jak kiełbasa smakuje ci przed pieczeniem to po upieczeniu też
będzie
> dobra,
> > a jeśli niepieczona jest obrzydliwa, to pieczenie nic jej nie
pomoże.
>
> Masz rację, tudzież i nazwa nic nie pomoże jak zamiast mięsa
będzie w
> środku papier toaletowy.
> ;-(
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
> "Remember that ignorance is expensive. Own a good set of
encyclopedia."
> http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
>
>
Po prostu nie należy używać kiełbas mocno i średnio
rozdrobnionych - zawierają nawet 60% wody i ulepszaczy granulaty
sojowe i nic więcej nie wymienię...
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-10 15:07:39

Temat: Re: hmmmm...moze to banalne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>b?dzie w
>> ?rodku papier toaletowy.
>> ;-(
>> --
>> Pozdr. Jerzy Nowak
>>
>> "Remember that ignorance is expensive. Own a good set of
>encyclopedia."
>> http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
>>
>>
>Po prostu nie nale?y u?ywa? kie?bas mocno i ?rednio
>rozdrobnionych - zawieraj? nawet 60% wody i ulepszaczy granulaty
>sojowe i nic wi?cej nie wymieni?...
>pozdr.Alex

TO w kombinacji z w/w papierem toaletowym mnie o chorobe jakas
morska przyprawia...o jeny

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Sprzety domowe
Upalne zupy
Re: Odp: kuchenka gazowa
czy mozna mrozic grzyby
[OT] Ceny w Czechach

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »