« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-06 19:07:28
Temat: jabłka w ciescie
--
Joanna Cichocka pyszne jabłka w ciescie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-06 20:17:58
Temat: Re: jabłka w ciescie
> Joanna Cichocka pyszne jabłka w ciescie
gdzie?????????
--
Deuter
d...@p...onet.pl
#GG: 366894
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-06 22:12:08
Temat: Odp: jabłka w ciescie
Użytkownik Deuter <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9uoke4$4g9$...@n...onet.pl...
>
> > Joanna Cichocka pyszne jabłka w ciescie
>
> gdzie?????????
>
> --
> Deuter
Deuter coś Ty taki dociekliwy , wszak widać, że zjedzone.
Pozdrawiam Ramzes.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 09:48:43
Temat: Re: jabłka w ciescieRamzes napisał(a):
> Użytkownik Deuter <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9uoke4$4g9$...@n...onet.pl...
> >
> > > Joanna Cichocka pyszne jabłka w ciescie
> >
> > gdzie?????????
> >
> > --
> > Deuter
> Deuter coś Ty taki dociekliwy , wszak widać, że zjedzone.
> Pozdrawiam Ramzes.
W cieście oczywiście z pozdrówkami Aniab
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 12:35:59
Temat: Re: jabłka w ciescieto reklama czy stwierdzenie faktu?
Krysia
P.S. Zgadzam sie z Ramzesem...zjadla. przepis tez.
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 14:28:27
Temat: Re: jabłka w ciescie> sposob1
> ciasto takie jak na nalesniki, tyle, ze konsystencja musi byc inna. ciasto
> powinno byc tak geste jak wiejska smietana. jablka trzeba obrac ze skorki,
> wydrazyc nasiona i pokroicw talarki o grubosci 1 cm
> poszczegolne talarki maczac w ciescie (musza byc cale umazane ciastem).
> wykladac na patelnie z goracym tluszczem i smazyc na wolnym ogniu z kazdej
strony do uzyskania zlotego koloru. podawac na cieplo z cukrem lub cukrem
pudrem jak ktos nie lubi zeby mu zgrzytalo w zebach :))
Heja, tez takie robie ! Tylko dodaje do ciasta proszku do pieczenia i wtedy
one tak pieknie na patelni puchna. Robie tez zamiast z jablkiem z ananasem.
Pyszne sa, to prawda.
******
m-gosia
******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 15:02:10
Temat: Re: jabłka w ciescienie wiem jak joanna robi jablka w ciescie ale ja robie tak (zazwyczaj uzywam
szarej renety):
sposob1
ciasto takie jak na nalesniki, tyle, ze konsystencja musi byc inna. ciasto
powinno byc tak geste jak wiejska smietana. jablka trzeba obrac ze skorki,
wydrazyc nasiona i pokroicw talarki o grubosci 1 cm
poszczegolne talarki maczac w ciescie (musza byc cale umazane ciastem).
wykladac na patelnie z goracym tluszczem i smazyc na wolnym ogniu z kazdej
strony do uzyskania zlotego koloru. podawac na cieplo z cukrem lub cukrem
pudrem jak ktos nie lubi zeby mu zgrzytalo w zebach :))
sposob 2
wybieram sredniej wielkosci jablka i bardzo dokladnie szoruje je w cieplej
wodzie i osuszam sciereczka, czasem wydlubuje srodki, a czasem nie. za to
zawsze posypuje je cynamonem.
zarabiam ciasto drozdzowe (takie samo jak na makowiec czy babke, tylko bez
skorki pomaranczwej i rodzynek) jak wyrosnie po zarobieniu urywam kawalek
ciasta i oblepiam nim jablko tworzac jednorodna kule, ale tak aby ciasto nie
mialo wiekszej grubosci niz 0,5 cm. i tak pokolei z kazdym jablkiem. potem
ustawiam, je na blasze posmarowanej tluszcze w duzych odleglosciach,
zostawiam do wyrosniecia w cieplym miejscu.
pieke w srednio cieplym piekarniku (okoli 150 stopni).
podaje na cieplo lub zimno z miodem lub cukrem pudrem.
smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 15:14:49
Temat: Re: jabłka w ciescie> ten ananas mnie zafascynowal.
> swiezego dajesz, czy z puszki?
> > skrzacik
Z puszki. Biore gotowe, odciekniete krazki, obtaczam w ciescie i na
patelnie.
>
> *******
m-gosia
*******
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-07 16:01:56
Temat: Re: jabłka w ciescieUżytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9uqjol$aj8$1@news1.xs4all.nl...
> > sposob1
> > ciasto takie jak na nalesniki, tyle, ze konsystencja musi byc inna.
ciasto
> > powinno byc tak geste jak wiejska smietana. jablka trzeba obrac ze
skorki,
> > wydrazyc nasiona i pokroicw talarki o grubosci 1 cm
> > poszczegolne talarki maczac w ciescie (musza byc cale umazane ciastem).
> > wykladac na patelnie z goracym tluszczem i smazyc na wolnym ogniu z
kazdej
> strony do uzyskania zlotego koloru. podawac na cieplo z cukrem lub cukrem
> pudrem jak ktos nie lubi zeby mu zgrzytalo w zebach :))
> Heja, tez takie robie ! Tylko dodaje do ciasta proszku do pieczenia i
wtedy
> one tak pieknie na patelni puchna. Robie tez zamiast z jablkiem z
ananasem.
> Pyszne sa, to prawda.
ten ananas mnie zafascynowal.
swiezego dajesz, czy z puszki?
skrzacik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-10 14:50:27
Temat: Re: jabłka w ciescieUżytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:9uqmfj$ijt$1@news1.xs4all.nl...
> > ten ananas mnie zafascynowal.
> > swiezego dajesz, czy z puszki?
> > > skrzacik
> Z puszki. Biore gotowe, odciekniete krazki, obtaczam w ciescie i na
> patelnie.
> m-gosia
dzieki, sprobuje wykonac dzis na kolacje.
skrzacik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |