| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-03 11:26:02
Temat: jak wykorzystać świeży imbir?Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
imbirem(bezmiesnie).
Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a reszta
czeka na swoj los...
Bede wdzieczna za podpowiedzi.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-03 11:32:04
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ufn9o$6bn$1@news.tpi.pl...
> Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> imbirem(bezmiesnie).
> Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a
reszta
> czeka na swoj los...
> Bede wdzieczna za podpowiedzi.
>
ja mam imbirowy dezodorant fajnie pachnie hi hi:))))) ale dezodorantu sie
raczej zrobic nie da:))))) ale mozna zrobic ciasteczka imbirowe
pozdrooffka
NeeA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 11:49:49
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?
> ja mam imbirowy dezodorant fajnie pachnie hi hi:))))) ale dezodorantu sie
> raczej zrobic nie da:)))))
moze sie natrzec tym klaczem....
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 12:01:38
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?
Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9ufn9o$6bn$...@n...tpi.pl...
> Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> imbirem(bezmiesnie).
> Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a
reszta
> czeka na swoj los...
> Bede wdzieczna za podpowiedzi.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
Waldemar podawał bigos indyjski ( robiłam - dobry) bez mieęsa a z imbirem.
Poszukaj w archiwum.
Pozdrawiam Ramzes.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 12:02:03
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?Basia wrote:
>
> Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> imbirem(bezmiesnie).
> Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a reszta
> czeka na swoj los...
> Bede wdzieczna za podpowiedzi.
pokroić w zapałki, wraz z marchewką i rzepą, posolić dobrze, zalać octem
i odstawić na noc. Na następny dzień wypłukać i smażyć z chińszczyzną.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 12:04:04
Temat: Odp: jak wykorzystać świeży imbir?
Użytkownik "Basia
> Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> imbirem(bezmiesnie).
> Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a
reszta
> czeka na swoj los...
> Bede wdzieczna za podpowiedzi.
>
> pozdrawiam
> Basia
Robiłam kilka potraw ze świeżym imbirem, m.in. żeberka po kantońsku. Jak dla
mnie, to za bardzo intensywna przyprawa. Potrawy bardziej by mi smakowały,
gdybym dała jej dużo mniej, niż podano w przepisach.
Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 12:56:47
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9ufn9o$6bn$1@news.tpi.pl...
> Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> imbirem(bezmiesnie).
> Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a
reszta
> czeka na swoj los...
> Bede wdzieczna za podpowiedzi.
>
> pozdrawiam
> Basia
Jak nic nie wymyslisz, to obierz, pokrój w kawałki i zalej spirytusem,
ewentualnie wódką. I do słoiczka i do lodówki. Ja tak trzymam świerzy imbir
prawie rok ;-). W każdej chwili mozna go wykorzystać np do chinszczyzyny.
Mam przepis na wegetarianskie warzywa po chinsku, wlasnie ze swierzym
imbirem. Moge wieczorem podrzucic ;-)
POzdrówka
Sassenach
GG 1527151
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 14:10:05
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?Basia wrote:
> Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> imbirem(bezmiesnie).
wojmatowy brokul w zóltym sosie imbirowym
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=736
(no wojmat, pewnie jeszcze cos z imbirem wyczarowales, nie tylko to.
pochwal no sie, pochwal :)
CHUTNEY JABLKOWY
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=588
imbirowe togiatelle
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1678
krem imbirowy
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1723
Kremowa fasola
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2201
Krokiety orientalne
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1853
itd...
jakbys nie wiedziala gdzie szukac :)
pewna niedogodnoscia jest ze na liscie skladnikow nie ma oddzielnie imbiru
swierzego i w proszku, ale przepisy mozna latwo znalezc i cos z tego wybrac
:)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 17:47:48
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?
Basia wrote:
>
> Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> imbirem(bezmiesnie).
> Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a reszta
> czeka na swoj los...
> Bede wdzieczna za podpowiedzi.
>
> pozdrawiam
> Basia
Wez plaska donice z czystym piaskiem, zakop klacze imbiru i tam trzymaj,
az do uzycia. Gdy potrzebujesz kawalek, wykop, ulam, reszte zakop znow
na pozniej. Mozna tak trzymac miesiacami.
Mozesz zrobic rowniez imbir kandyzowany, ktory posiekany w drobne
kawalki dodaje sie do ciast i ciasteczek.
Imbir jest nieodzownym smakiem w azjatyckiej kuchni. Marynaty z imbirem
sa doskonale.
Mozna rowniez zrobic oliwe imbirowa (jak czosnkowa) do smazenia jak
rowniez ocet winny z imbirem.
Osobom chorym na grype mozna natrzec spod stop startym imbirem, ktory
rozgrzewa i leczy.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-03 21:49:28
Temat: Re: jak wykorzystać świeży imbir?... to sie tysz bardzo dobrze pije...-)))
ef.
--
Niesz !
sassanach <s...@p...fm> a écrit dans le message :
9ufuro$ldj$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9ufn9o$6bn$1@news.tpi.pl...
> > Czy jakis dobry duszek powie mi co mozna zrobic ze swiezym
> > imbirem(bezmiesnie).
> > Kupilam kawalek klacza, w czasie choroby dodalam troszke do herbaty a
> reszta
> > czeka na swoj los...
> > Bede wdzieczna za podpowiedzi.
> >
> > pozdrawiam
> > Basia
>
> Jak nic nie wymyslisz, to obierz, pokrój w kawałki i zalej spirytusem,
> ewentualnie wódką. I do słoiczka i do lodówki. Ja tak trzymam świerzy
imbir
> prawie rok ;-). W każdej chwili mozna go wykorzystać np do chinszczyzyny.
> Mam przepis na wegetarianskie warzywa po chinsku, wlasnie ze swierzym
> imbirem. Moge wieczorem podrzucic ;-)
>
> POzdrówka
> Sassenach
> GG 1527151
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |