« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-28 18:11:59
Temat: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczaneDrodzy grupowicze!
Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie, kopytka i pyzy
ziemniaczane? Czy macie jakieś ciekawsze pomysły niż polanie cebulką ze
skwarkami i tłuszczykiem? Do jakich dań je serwujecie? Mam pokazać Holendrom,
iż te ponuro wyglądające jedzenie może być naprawdę apetyczne (bo i jest!)
Dzięki z góry
Iza
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-28 18:51:45
Temat: Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczane
Użytkownik <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:26a7.0000085d.3d6d126e@newsgate.onet.pl...
> Drodzy grupowicze!
>
> Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie, kopytka i pyzy
> ziemniaczane? Czy macie jakieś ciekawsze pomysły niż polanie cebulką ze
> skwarkami i tłuszczykiem? Do jakich dań je serwujecie? Mam pokazać
Holendrom,
> iż te ponuro wyglądające jedzenie może być naprawdę apetyczne (bo i jest!)
>
> Dzięki z góry
> Iza
>
Witaj!
Nie bede pewnie oryginalna, ale moj standardowy dodatek to gulasz z wolu lub
tez z wieprzowiny. Wedlug upodoban mozesz dorzucic zielsko, ktorego teraz
obfitosc, na czele z papryka lub tez potraktowac kluchy sosem grzybowym(
chyba chybione, bo grzybow jeszcze nie uswiadczylam przez totalna suchosc).
Moi panowie sie zajadaja. Jak mi zostaja kluchy, przysmazam i dodaje jajo.
Holendrom jednak podaj prosto z wody.
Pozdrawiam.
Dorota
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 19:11:37
Temat: Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczaneIza: kluski slaskie smakuja przepysznie do pieczeni wieprzowej lub do -
ichniego - Fleesklaas - kolega toto wyprobowal (jest kierowca z Enschede,
rodowity Holender) i byl zachwycony!!!
<i...@p...onet.pl> schrieb in im Newsbeitrag:
2...@n...onet.pl...
> Drodzy grupowicze!
>
> Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie, kopytka i pyzy
> ziemniaczane? Czy macie jakieś ciekawsze pomysły niż polanie cebulką ze
> skwarkami i tłuszczykiem? Do jakich dań je serwujecie? Mam pokazać
Holendrom,
> iż te ponuro wyglądające jedzenie może być naprawdę apetyczne (bo i jest!)
>
> Dzięki z góry
> Iza
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 19:12:05
Temat: Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczane
> Drodzy grupowicze!
>
> Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie, kopytka i
pyzy
> ziemniaczane? Czy macie jakieś ciekawsze pomysły niż polanie cebulką
ze
> skwarkami i tłuszczykiem? Do jakich dań je serwujecie? Mam pokazać
Holendrom,
> iż te ponuro wyglądające jedzenie może być naprawdę apetyczne (bo i
jest!)
>
> Dzięki z góry
> Iza
>
> kopytka z cukrem stopionym masłem i zrumienioną bułką tartą
kluski śląskie z cebulką i boczkiem
pyzy z mięsem śliwkami grzybami kapustą
pozdrawiam Aga
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
>
> ----------------------------------------------------
------------------
> Ty i ja, co Ty na to? >>> http://link.interia.pl/f1641
>
>
>
----------------------------------------------------
------------------
Ty i ja, co Ty na to? >>> http://link.interia.pl/f1641
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 20:07:02
Temat: Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczane
Użytkownik <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:26a7.0000085d.3d6d126e@newsgate.onet.pl...
> Drodzy grupowicze!
>
> Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie,
jak to do czego kluski śląskie obowiązkowo do rolady i modrej kapusty.
Rolady są dość pracochłonne, ale warto sie poświęcić.
Ach rolady smaka sobie narobiłam.... Chyba wykonam w najbliższym czasie.
Pychotka
Pozdrowienia Yeti
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 20:18:16
Temat: Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczane
Użytkownik <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:26a7.0000085d.3d6d126e@newsgate.onet.pl...
> Drodzy grupowicze!
>
> Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie, kopytka i pyzy
> ziemniaczane
poniewaz WSZYSTKO jestem w stanie zjesc z sosem plesniakowym, to do kopytek
rozpuszczam kostke ~100 g Dorblue albo innego (byle nie nasze rokpole czy
inne lazury) na patelni, do tego smietanka UHT - tak z pol szklanki, czekam
az zgestnieje i mniaaaammmmm mniammmmmmm
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 20:55:12
Temat: Re: kluski śląskie, kopytka i pyzy ziemniaczane
Użytkownik <i...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2...@n...onet.pl...
> Drodzy grupowicze!
>
> Z czym jecie nasze "narodowe" dania, jak kluski śląskie, kopytka i pyzy
> ziemniaczane?
U mnie w domu ida zawsze z sosem pieczarkowym, takim prostym, cebulka
pokrojone pieczarki, przyprawy i zagescic rozrobiona w wodzie maka. Bardzo
dobre na ostro wychodzi z duza iloscia chili. mniam
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |