« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-28 16:58:33
Temat: oryginalny sos do schabuKochani !
Na składkowe przyjęcie zostałem zobowiazany do upieczenia schabu środkowego.
Robię niezły ze śliwką suszoną w środku. I to mam z głowy. Chciałbym żeby
moje dania miało jakis niepowtarzalny akcent tzn. np. sos .
Mysle o jakims zielonym może na bazie zielonego pieprzu lub ziołowy.
Pomóżcie! Bardzo mi na tym zależy żeby wypaść dobrze .
Pozdrawiam
voytech
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-28 17:41:25
Temat: Re: oryginalny sos do schabuOn Wed, 28 Aug 2002 16:58:33 GMT, "voytech" <w...@k...net.pl>
wrote:
>Kochani !
>Na składkowe przyjęcie zostałem zobowiazany do upieczenia schabu środkowego.
>Robię niezły ze śliwką suszoną w środku. I to mam z głowy. Chciałbym żeby
>moje dania miało jakis niepowtarzalny akcent tzn. np. sos .
>Mysle o jakims zielonym może na bazie zielonego pieprzu lub ziołowy.
>Pomóżcie! Bardzo mi na tym zależy żeby wypaść dobrze .
>Pozdrawiam
>
>voytech
>
zrob takie jakies cos z jablek, cebuli, czerwonych porzeczek a
lepiej z galaretki z nich oraz majeranku. schab lubi te
wszystkie elementy. udusic, zmixowac, dodac sosu z peiczeni i
juz. ubrac to nawet mozna wydrazonymi plasterkami jablka
usmazonymi na masle
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-28 22:10:35
Temat: Re: oryginalny sos do schabu
> Kochani !
> Na składkowe przyjęcie zostałem zobowiazany do upieczenia schabu
środkowego.
> Robię niezły ze śliwką suszoną w środku. I to mam z głowy. Chciałbym żeby
> moje dania miało jakis niepowtarzalny akcent tzn. np. sos .
Do schabu ze śliwką robie następujący sos:
drobno pokrojona cebula zaszklona na maśle. Do tego wrzucam pokrojoną garść
suszonych śliwek.Następnie smietana (ok.200 ml). Wymieszać "zredukować"
posolic popieprzyć i polać upieczony, pokrojony schab ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-29 06:55:54
Temat: Re: oryginalny sos do schabuJa do schabu podaję sos estragonowy.
Pierwsze przygotowuję sos beszamelowy do którego dodaję 2 łyżki (płaskie)
estragonu suszonego. całość gotuję na maleńkim ogniu jeszcze ok.3 minut.
Dodaję 1 łyżeczkę sosu sojowego , ząbek czosnku i pieprz do smaku. Najlepiej
dodać garść świeżego estragonu - sos jest pycha. U mnie znika w mig
Ewa
Użytkownik voytech <w...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:Zi7b9.102796$y...@n...chello.at...
> Kochani !
> Na składkowe przyjęcie zostałem zobowiazany do upieczenia schabu
środkowego.
> Robię niezły ze śliwką suszoną w środku. I to mam z głowy. Chciałbym żeby
> moje dania miało jakis niepowtarzalny akcent tzn. np. sos .
> Mysle o jakims zielonym może na bazie zielonego pieprzu lub ziołowy.
> Pomóżcie! Bardzo mi na tym zależy żeby wypaść dobrze .
> Pozdrawiam
>
> voytech
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |