« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-28 15:14:36
Temat: Keks makowy - PWitam
Dostałam od sąsiadki przepis na keks makowy
Ciasto smakuje prawie jak biszkopt z makiem i bakaliami.
Keks makowy
===========
1 szklanka białek ( około 8 szt. )
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 szklanka maku (suchego )
1/2 paczki margaryny ( roztopionej )
2 łyżeczki proszku do pieczenia
bakalie
Mąka + cukier + mak + proszek + roztopiona margaryna - wszystkie te
składniki wymieszać.
Dodać bakalie. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Pieczemy 45 minut w temp. 150 - 180 stopni C.
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-29 07:07:45
Temat: Re: Keks makowy - P
Użytkownik "przyklejka" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:akiph7$7v9$1@news.tpi.pl...
> Witam
> Dostałam od sąsiadki przepis na keks makowy
> Ciasto smakuje prawie jak biszkopt z makiem i bakaliami.
>
> Keks makowy
> ===========
>
> 1 szklanka białek ( około 8 szt. )
> 1 szklanka cukru
> 1 szklanka mąki
> 1 szklanka maku (suchego )
> 1/2 paczki margaryny ( roztopionej )
> 2 łyżeczki proszku do pieczenia
> bakalie
>
> Mąka + cukier + mak + proszek + roztopiona margaryna - wszystkie te
> składniki wymieszać.
> Dodać bakalie. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
> Pieczemy 45 minut w temp. 150 - 180 stopni C.
>
> Pozdrawiam
> Kasia
>
>
Witam,
Też mam ten przepis od kilkunastu lat i tylko potwierdze, ze ciasto jest
latwe w przyrzadzeniu i bardzo pyszne. Przez ten suchy mak jest takie jakby
chrupiace. Mnie bardzo smakuje.
Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |