« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2023-07-11 08:47:16
Temat: Re: kto jadł już robaki ?W dniu 2023-07-11 o 08:07, Trybun pisze:
> Ja z kolei wolę spieczonego okonka od tych wszystkich "luksusowych" ryb
> typu jesiotr, łosoś czy halibut.
Głupiś. Jesiotr - nawet drugiej świeżości - jest lepszy
od okonka, bo praktycznie nie ma ości.
A wędzony świetnie nadaje się do sałatek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2023-07-12 08:35:48
Temat: Re: kto jadł już robaki ?W dniu 11.07.2023 o 08:47, cef pisze:
> W dniu 2023-07-11 o 08:07, Trybun pisze:
>
>> Ja z kolei wolę spieczonego okonka od tych wszystkich "luksusowych"
>> ryb typu jesiotr, łosoś czy halibut.
>
> Głupiś. Jesiotr - nawet drugiej świeżości - jest lepszy
> od okonka, bo praktycznie nie ma ości.
> A wędzony świetnie nadaje się do sałatek.
>
E, nie próbowałeś okonka spieczonego w całości, z głową, jak frytkę,
tutaj ości też nie są problemem. Oczywiście mowa o okonku a nie okoniu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2023-07-12 09:18:58
Temat: Re: kto jadł już robaki ?W dniu 2023-07-12 o 08:35, Trybun pisze:
> W dniu 11.07.2023 o 08:47, cef pisze:
>> W dniu 2023-07-11 o 08:07, Trybun pisze:
>>
>>> Ja z kolei wolę spieczonego okonka od tych wszystkich "luksusowych"
>>> ryb typu jesiotr, łosoś czy halibut.
>>
>> Głupiś. Jesiotr - nawet drugiej świeżości - jest lepszy
>> od okonka, bo praktycznie nie ma ości.
>> A wędzony świetnie nadaje się do sałatek.
>>
>
> E, nie próbowałeś okonka spieczonego w całości, z głową, jak frytkę,
> tutaj ości też nie są problemem. Oczywiście mowa o okonku a nie okoniu.
Jadałem rybki spieczone w całości tak, że ości nie były problemem.
Zmierzamy do dyskusji o wyższości smaku młodego ziemniaczka w masełku z
koperkiem
nad gniecionym puree i jak się do tego ma smak ziemniaka w chipsach?
Jesiotr lepszy będzie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2023-07-13 11:27:38
Temat: Re: kto jadł już robaki ?W dniu 12.07.2023 o 09:18, cef pisze:
> W dniu 2023-07-12 o 08:35, Trybun pisze:
>> W dniu 11.07.2023 o 08:47, cef pisze:
>>> W dniu 2023-07-11 o 08:07, Trybun pisze:
>>>
>>>> Ja z kolei wolę spieczonego okonka od tych wszystkich "luksusowych"
>>>> ryb typu jesiotr, łosoś czy halibut.
>>>
>>> Głupiś. Jesiotr - nawet drugiej świeżości - jest lepszy
>>> od okonka, bo praktycznie nie ma ości.
>>> A wędzony świetnie nadaje się do sałatek.
>>>
>>
>> E, nie próbowałeś okonka spieczonego w całości, z głową, jak frytkę,
>> tutaj ości też nie są problemem. Oczywiście mowa o okonku a nie okoniu.
>
> Jadałem rybki spieczone w całości tak, że ości nie były problemem.
> Zmierzamy do dyskusji o wyższości smaku młodego ziemniaczka w masełku
> z koperkiem
> nad gniecionym puree i jak się do tego ma smak ziemniaka w chipsach?
> Jesiotr lepszy będzie.
Do smaku ryby. A tu mały okonek jak dla mnie ma lepszy smak niż jesiotr
w jakiej by nie był postaci, oczywiście tylko w próbie leżą na talerzu
okoń i jesiotr a degustator ocenia smak. Ale np nie wyobrażam sobie
takiego okonka jako elementu dania obiadowego, co w przypadku jesiotra
robi to danie czymś wręcz luksusowym.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |