Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia małże i ośmiorniczki

Grupy

Szukaj w grupach

 

małże i ośmiorniczki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-06-27 21:55:32

Temat: małże i ośmiorniczki
Od: "P" <...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Zamierzam je podsmazyc z jakimś sosikiem. Polećcie jakiś sos do małż i
ośmiorniczek. Chciałbym je podać z makaronem.

Czy dorzucenie niewielkiej ilości warzyw do niego nie zmieni nadto smaku?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-06-27 22:21:06

Temat: Re: małże i ośmiorniczki
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** P wrote:

> Zamierzam je podsmazyc z jakimś sosikiem. Polećcie jakiś sos do małż
> i ośmiorniczek. Chciałbym je podać z makaronem.

Ale świeże czy w jakiej postaci?

> Czy dorzucenie niewielkiej ilości warzyw do niego nie zmieni nadto
> smaku?

Jak nie są świeże to na pewno sporo siekanego czosnku. :)

--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-06-28 01:10:28

Temat: Re: małże i ośmiorniczki
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 27 Jun 2007 23:55:32 +0200, "P" <...@n...com> wrote:

>Witam.
>Zamierzam je podsmazyc z jakimś sosikiem. Polećcie jakiś sos do małż i
>ośmiorniczek. Chciałbym je podać z makaronem.

Rozgrzewasz oliwe. Wgniatasz w to czosnek w stosownej ilosci, lekko
przesmazasz (zeby puscil smak ale bez zrumienienia!). Wrzucasz robale,
czekasz az puszcza sos, mozna tez podlac troche bialym winem.
Przykrywasz, powoli dusisz az zmiekna (jak nie zmiejkna a sie
polaszczysz to pieknie sie potem pawia rzuca - dwa dni temu
przerabialem, lakomstwo mnie zmoglo i nie doczekalem az dojda).
Leko pieprzysz swiezo zmielonym pieprzem bialym i odrobina czarnego
(trzymanie pieprzu w postaci zmielonej to w ogole robota glupiego -
pieprzyc nalezy bezposrednio z mlynka), dodajesz troche masla zeby
sosik zmetnic, na wydaniu poprawiasz raz jeszcze pieprzem czarnym
prosto z mlynka - a czy do ryzu, czy do makaronu to dasz czy bez
niczego zjesz to juz twoj wybor.

Na wierch mozna dorzucic swiezej, usiekanej bazylii.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-06-28 14:38:56

Temat: Re: małże i ośmiorniczki
Od: "P" <...@n...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:468308e6.9630818@news.tpi.pl...
> Rozgrzewasz oliwe. Wgniatasz w to czosnek w stosownej ilosci, lekko
> przesmazasz (zeby puscil smak ale bez zrumienienia!). Wrzucasz robale,
> czekasz az puszcza sos, mozna tez podlac troche bialym winem.
> Przykrywasz, powoli dusisz az zmiekna (jak nie zmiejkna a sie
> polaszczysz to pieknie sie potem pawia rzuca - dwa dni temu
> przerabialem, lakomstwo mnie zmoglo i nie doczekalem az dojda).
> Leko pieprzysz swiezo zmielonym pieprzem bialym i odrobina czarnego
> (trzymanie pieprzu w postaci zmielonej to w ogole robota glupiego -
> pieprzyc nalezy bezposrednio z mlynka), dodajesz troche masla zeby
> sosik zmetnic, na wydaniu poprawiasz raz jeszcze pieprzem czarnym
> prosto z mlynka - a czy do ryzu, czy do makaronu to dasz czy bez
> niczego zjesz to juz twoj wybor.
>
> Na wierch mozna dorzucic swiezej, usiekanej bazylii.


O to właśnie chodziło. Dzięki, zaraz zabieram się za robotę :>

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gorczyca jako wskaźnik temperatury oleju ?
kwaszone warzywa
Jakie dania na urodziny?
Papryka w płynie
Sałatki? nowy użytkownik.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »