Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "P" <...@n...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: małże i ośmiorniczki
Date: Thu, 28 Jun 2007 16:38:56 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 21
Message-ID: <f60h53$mos$1@achot.icm.edu.pl>
References: <f5umbp$3u8$1@achot.icm.edu.pl> <4...@n...tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello087207168095.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1183041507 23324 87.207.168.95 (28 Jun 2007 14:38:27 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 28 Jun 2007 14:38:27 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298244
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:468308e6.9630818@news.tpi.pl...
> Rozgrzewasz oliwe. Wgniatasz w to czosnek w stosownej ilosci, lekko
> przesmazasz (zeby puscil smak ale bez zrumienienia!). Wrzucasz robale,
> czekasz az puszcza sos, mozna tez podlac troche bialym winem.
> Przykrywasz, powoli dusisz az zmiekna (jak nie zmiejkna a sie
> polaszczysz to pieknie sie potem pawia rzuca - dwa dni temu
> przerabialem, lakomstwo mnie zmoglo i nie doczekalem az dojda).
> Leko pieprzysz swiezo zmielonym pieprzem bialym i odrobina czarnego
> (trzymanie pieprzu w postaci zmielonej to w ogole robota glupiego -
> pieprzyc nalezy bezposrednio z mlynka), dodajesz troche masla zeby
> sosik zmetnic, na wydaniu poprawiasz raz jeszcze pieprzem czarnym
> prosto z mlynka - a czy do ryzu, czy do makaronu to dasz czy bez
> niczego zjesz to juz twoj wybor.
>
> Na wierch mozna dorzucic swiezej, usiekanej bazylii.
O to właśnie chodziło. Dzięki, zaraz zabieram się za robotę :>
|