| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-12-28 10:16:18
Temat: Re: margarynaAnet wrote:
>
> Pieczenia i smażenia, bo one jakieś takie dziwne się robią po rozpuszczeniu.
>
A po co wogóle ta margaryna? Do pieczenia i smażenia wystarcza olej, w
przypadkach wyjątkowych smalec. Czasem masło (jajecznica jak dla mnie
istnieje tylko na maśle :)) Teraz to ta margaryna nawet chyba nie jest
tańsza, po co jej używać?
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-12-28 10:29:39
Temat: Re: margarynaW: news:dor1rr$erm$1@atlantis.news.tpi.pl
Od: Anet <a...@a...pl>
Było:
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy
> czy oleju. Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba
> nie trafiłam na dobrą. Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo
> dziwnie kwaśno pachnie, a ostatnio to sprawiała wrażenie, po
> rozpuszczeniu jakby się zważyła. Może macie jakiś faworytów
> margarynowych i możecie jakąś polecić?
> Anet
Masło roślinne, ze słonecznikiem na przykrywce pudełka i czerwonymi literami
MR. Używam(y) do smarowania i ciast. Do smażenia tylko oleje i oliwy...
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-12-28 22:48:12
Temat: Re: margarynaUżytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dotl0t$fhm$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>>
>>
>> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do jeszcze
>> czegoś innego?
>> Ania
>> --
> Pieczenia i smażenia, bo one jakieś takie dziwne się robią po
> rozpuszczeniu.
>
Do pieczenia używam Kasi, do smażenia oleju(margaryna do
mszenia...bleeee), do smarowania masła.
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-12-28 23:00:01
Temat: Re: margarynaUżytkownik "@nn" <ann@post> napisał w wiadomości
news:43b314b6$1@news.home.net.pl...
>>> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do jeszcze
>>> czegoś innego?
>> Pieczenia i smażenia, bo one jakieś takie dziwne się robią po
>> rozpuszczeniu.
>>
Do pieczenia używam Kasi, do smażenia oleju (margaryna do
smażenia...bleeee), do smarowania masła.
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-12-29 10:31:54
Temat: Re: margaryna
Użytkownik "@nn" <ann@post> napisał w wiadomości
news:43b3177b$1@news.home.net.pl...
> Użytkownik "@nn" <ann@post> napisał w wiadomości
> news:43b314b6$1@news.home.net.pl...
> >>> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do jeszcze
> >>> czegoś innego?
> >> Pieczenia i smażenia, bo one jakieś takie dziwne się robią po
> >> rozpuszczeniu.
> >>
> Do pieczenia używam Kasi, do smażenia oleju (margaryna do
> smażenia...bleeee), do smarowania masła.
> Ania
I tu popieram
tyle ze do pieczenia tez uzyam masla :)
A Kasia to nie margaryna?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-12-29 14:36:59
Temat: Re: margarynaUżytkownik "Misiek" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dp0dup$rkq$1@polsl.pl...
>> >>> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do
>> >>> jeszcze
>> >>> czegoś innego?
>> >> Pieczenia i smażenia, bo one jakieś takie dziwne się robią po
>> >> rozpuszczeniu.
>> >>
>> Do pieczenia używam Kasi, do smażenia oleju (margaryna do
>> smażenia...bleeee), do smarowania masła.
>> Ania
>
> I tu popieram
> tyle ze do pieczenia tez uzyam masla :)
> A Kasia to nie margaryna?
>
Margaryna - jedyna jakiej używam i tylko do pieczenia :)
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-12-30 06:54:57
Temat: Re: margaryna
Użytkownik "@nn" <ann@post> napisał w wiadomości
news:43b3f314$1@news.home.net.pl...
> Użytkownik "Misiek" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:dp0dup$rkq$1@polsl.pl...
> >> >>> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do
> >> >>> jeszcze
> >> >>> czegoś innego?
> >> >> Pieczenia i smażenia, bo one jakieś takie dziwne się robią po
> >> >> rozpuszczeniu.
> >> >>
> >> Do pieczenia używam Kasi, do smażenia oleju (margaryna do
> >> smażenia...bleeee), do smarowania masła.
> >> Ania
> >
> > I tu popieram
> > tyle ze do pieczenia tez uzyam masla :)
> > A Kasia to nie margaryna?
> >
> Margaryna - jedyna jakiej używam i tylko do pieczenia :)
> Ania
Ok... sa rozne gusta i o n9ich sie nie dysskutuje...
ale to jednak margaryna... Ja osobiscie wole maslo i do pieczenia
ale... jak ktos woli margaryne...
Misiek Maslowy jaknajbardziej...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-12-30 20:26:47
Temat: Re: margarynaAnet wrote:
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> oleju.
to dobrze. różnorodnosc jest wskazana, jesli chcesz smarowac chleb
margaryną, poszukaj takiej która zawiera tłuszcz( kawasy tłuszczowe) omega 6
i omega3. dlaczego? bo są obe niezbedne, a nasze organizmy ich nie
wytwarzaja. co wazne nie zawiera ich masło. zawieraja je oleje i
przedewszystkim ryby.
Ale uwaga! pieczenie na takiej margarynie, moze spowodowac ze w wysokiej
temperaturze tłuszcze ulegną przetworzeniu na tłuszcze "trans" które są
niezdrowe.
wiecej w googlach pod hasłęm "niezbędne kwasy tłuszczowe"
ToMasz
PS
ja uzywam flory bo na benecol mnie niestać
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-12-30 20:53:18
Temat: Re: margarynaJa uważam, ze należy używać tylko masła, a nie ersatzu wynalezionego
dla żołnierzy kajzera w czasie I wojny światowej.
Przy produkcji margaryny uzywa sie katalizatorów z metalami ciezkimi
więc warto sie zastanowic.....
A o walorach smakowych to wrecz dyskusja jest bez sensu
no i koszty ostatnio sa wrecz porownywalne, wiec nie bardzo rozumiem
dlaczego preferowac chemię??
Uzywam tylko i wylacznie masla, oczywiscie oliwę, gdzie trzeba
a moj mąz czasami lubi domowy smalec
Pozdrawiam serdecznie
Fiora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-01-01 14:24:30
Temat: Re: margaryna
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dor1rr$erm$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> oleju. Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie trafiłam
> na dobrą. Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie kwaśno
> pachnie, a ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu jakby się
> zważyła. Może macie jakiś faworytów margarynowych i możecie jakąś polecić?
>
> Anet
>
witam.ja jestem bardzo zadowolona z margaryny "kasia" uzywam ja zawsze do
wszystkiego i jeszcze nigdy nie zawiodlam sie na niej.
pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |