« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-27 09:33:46
Temat: margarynaNo właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy oleju.
Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie trafiłam na dobrą.
Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie kwaśno pachnie, a
ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu jakby się zważyła. Może
macie jakiś faworytów margarynowych i możecie jakąś polecić?
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-27 09:51:43
Temat: Re: margarynaUżytkownik Anet napisał:
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy oleju.
> Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie trafiłam na dobrą.
> Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie kwaśno pachnie, a
> ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu jakby się zważyła. Może
> macie jakiś faworytów margarynowych i możecie jakąś polecić?
Nie znam takiej, mam tylko masło. Albo olej, oliwę, smalec. A margaryny
są wszystkie ohydne. Może gdzieś są dobre, ale nie trafiłam, a i nie
szukałam specjalnie.
--
pa, BBjk
www.republika.pl/bajarka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-27 10:00:09
Temat: Re: margaryna
> Nie znam takiej, mam tylko masło. Albo olej, oliwę, smalec. A margaryny
> są wszystkie ohydne. Może gdzieś są dobre, ale nie trafiłam, a i nie
> szukałam specjalnie.
> --
> pa, BBjk
O właśnie o smalcu zapomniałam, ale ten mam tylko wtedy jak od mamy domowy
przywiozę, może jakiś kupny jest OK? Czyli widzę, że nie tylko ja z
margaryną mam problemy.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-27 10:25:28
Temat: Re: margarynaJa od wielu, bardzo wielu lat uzywm margaryny "Palma"
opakowana w złotko z murzynkiem.
Smaże naniej z domiezka Planty.Pozdrawiam Janka
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dor1rr$erm$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> oleju. Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie trafiłam
> na dobrą. Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie kwaśno
> pachnie, a ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu jakby się
> zważyła. Może macie jakiś faworytów margarynowych i możecie jakąś polecić?
>
> Anet
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-12-27 10:36:40
Temat: Re: margaryna
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dor3d9$m5r$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > Nie znam takiej, mam tylko masło. Albo olej, oliwę, smalec. A margaryny
> > są wszystkie ohydne. Może gdzieś są dobre, ale nie trafiłam, a i nie
> > szukałam specjalnie.
> > --
> > pa, BBjk
>
>
> O właśnie o smalcu zapomniałam, ale ten mam tylko wtedy jak od mamy domowy
> przywiozę, może jakiś kupny jest OK? Czyli widzę, że nie tylko ja z
> margaryną mam problemy.
>
Kupny smalec taki w kostkach - czysty tłuszcz prawie bez zapachu, jest
całkiem w porządku
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-12-27 10:39:06
Temat: Re: margaryna
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> oleju.
> Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie trafiłam na
> dobrą. Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie kwaśno pachnie,
> a ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu jakby się zważyła. Może
> macie jakiś faworytów margarynowych i możecie jakąś polecić?
Spróbuj "Smakowitę" jest chyba najbardziej znośna :)
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-12-27 18:48:31
Temat: Re: margarynaUżytkownik Anet napisał:
> O właśnie o smalcu zapomniałam, ale ten mam tylko wtedy jak od mamy domowy
> przywiozę, może jakiś kupny jest OK?
Nie ryzykuję i wytapiam sama. Wychodzi rewelacja.
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-12-27 22:29:34
Temat: Re: margarynaUżytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dor1rr$erm$1@atlantis.news.tpi.pl...
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> oleju. Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie
> trafiłam na dobrą. Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie
> kwaśno pachnie, a ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu
> jakby się zważyła. Może macie jakiś faworytów margarynowych i możecie
> jakąś polecić?
>
Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do jeszcze
czegoś innego?
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Przeznaczenie jest jedno, ale sposobów jego realizacji wiele.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-12-28 06:25:35
Temat: Re: margaryna
Użytkownik "@nn" <ann@post> napisał w wiadomości
news:43b1bedf$1@news.home.net.pl...
> Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:dor1rr$erm$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> > oleju. Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie
> > trafiłam na dobrą. Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie
> > kwaśno pachnie, a ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu
> > jakby się zważyła. Może macie jakiś faworytów margarynowych i możecie
> > jakąś polecić?
> >
>
> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do jeszcze
> czegoś innego?
> Ania
Dana margaryna jest... do niczego :)
Osobiscie wlasciwie nie uzywam margaryny ani mixow (z drobnymi wyjatkami...
niedawno kupilem "smaselko" smakowe-
1. cebulka smazona
2. czosnkowe
3. ziolowe
4. szczypiorek
i bardzo mi smakuja. Oczywiscie jako smarowidlo do chleba
Kiedys tez kupilem chyba Delme smakowa mix i bylo zjadliwe (tez jako
smarowidlo do chleba)
Pozostale "potrawy" robie na masle. A smazenie to na oleju lub oliwie
Dodatkowo csesto do smazenia na oliwie dorzucam swierzego masla> Daje to
doskonala kompozyje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-12-28 09:13:03
Temat: Re: margaryna
>>
>
> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do jeszcze czegoś
> innego?
> Ania
> --
Pieczenia i smażenia, bo one jakieś takie dziwne się robią po rozpuszczeniu.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |