Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.silweb.pl!pols
l.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: margaryna
Date: Wed, 28 Dec 2005 07:25:35 +0100
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 33
Message-ID: <dotb4j$tva$1@polsl.pl>
References: <dor1rr$erm$1@atlantis.news.tpi.pl> <43b1bedf$1@news.home.net.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.227.72.169
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: polsl.pl 1135751123 30698 213.227.72.169 (28 Dec 2005 06:25:23 GMT)
X-Complaints-To: n...@p...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Dec 2005 06:25:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1506
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1506
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:256849
Ukryj nagłówki
Użytkownik "@nn" <ann@post> napisał w wiadomości
news:43b1bedf$1@news.home.net.pl...
> Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:dor1rr$erm$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> > oleju. Jednak od czasu do czasu również z margaryny. I chyba nie
> > trafiłam na dobrą. Bo albo ma w sobie tyle wody że szok, albo dziwnie
> > kwaśno pachnie, a ostatnio to sprawiała wrażenie, po rozpuszczeniu
> > jakby się zważyła. Może macie jakiś faworytów margarynowych i możecie
> > jakąś polecić?
> >
>
> Margaryna do czego? Smarowania, pieczenia, smażenia, czy do jeszcze
> czegoś innego?
> Ania
Dana margaryna jest... do niczego :)
Osobiscie wlasciwie nie uzywam margaryny ani mixow (z drobnymi wyjatkami...
niedawno kupilem "smaselko" smakowe-
1. cebulka smazona
2. czosnkowe
3. ziolowe
4. szczypiorek
i bardzo mi smakuja. Oczywiscie jako smarowidlo do chleba
Kiedys tez kupilem chyba Delme smakowa mix i bylo zjadliwe (tez jako
smarowidlo do chleba)
Pozostale "potrawy" robie na masle. A smazenie to na oleju lub oliwie
Dodatkowo csesto do smazenia na oliwie dorzucam swierzego masla> Daje to
doskonala kompozyje
|