Data: 2005-12-30 20:26:47
Temat: Re: margaryna
Od: "ToMasz" <w...@p...KOM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anet wrote:
> No właśnie, która jest dobra.Najczęściej korzystam z masła, oliwy czy
> oleju.
to dobrze. różnorodnosc jest wskazana, jesli chcesz smarowac chleb
margaryną, poszukaj takiej która zawiera tłuszcz( kawasy tłuszczowe) omega 6
i omega3. dlaczego? bo są obe niezbedne, a nasze organizmy ich nie
wytwarzaja. co wazne nie zawiera ich masło. zawieraja je oleje i
przedewszystkim ryby.
Ale uwaga! pieczenie na takiej margarynie, moze spowodowac ze w wysokiej
temperaturze tłuszcze ulegną przetworzeniu na tłuszcze "trans" które są
niezdrowe.
wiecej w googlach pod hasłęm "niezbędne kwasy tłuszczowe"
ToMasz
PS
ja uzywam flory bo na benecol mnie niestać
|