« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-21 13:56:36
Temat: melonWitam!
Macie jakieś sprawdzone i w miarę nieskomplikowane (w sensie dodatkowych
składników) przepisy na melona? Bo mnie przychodzi jedynie do głowy go
pokroić w kostkę, lekko posłodzić i pokropić jakimiś procentami :-)
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-21 14:10:52
Temat: Re: melonDnia Tue, 21 Jun 2005 15:56:36 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Piotr W.
Zawadzki*, w wiadomości news:<news:d996b7$3pv$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co
następuje:
> Macie jakieś sprawdzone i w miarę nieskomplikowane (w sensie dodatkowych
> składników) przepisy na melona? Bo mnie przychodzi jedynie do głowy go
> pokroić w kostkę, lekko posłodzić i pokropić jakimiś procentami :-)
+ kiwi + miód + procenty - mocno schłodzić
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-21 14:11:54
Temat: Re: melonOn Tue, 21 Jun 2005 15:56:36 +0200, "Piotr W. Zawadzki"
<p...@f...pl> wrote:
>Witam!
>Macie jakieś sprawdzone i w miarę nieskomplikowane (w sensie dodatkowych
>składników) przepisy na melona? Bo mnie przychodzi jedynie do głowy go
>pokroić w kostkę, lekko posłodzić i pokropić jakimiś procentami :-)
A po co slodzisz melona?????? jak kupujesz tzw honeydew, czyli
jajowatego zoltego to odpusc sobie, to jest namiastka melona,
charantais sa o wiele lepsze, takze samo Galia.
Jesc:
w salatce owocowej,
w kostke na pol zamrozony, w upalny dzien
zawiniety szynka parmenska albo inna wloska jako przystawka.
bez procentow, , jesc jak arbuza az sie skonczy ;)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-21 14:18:03
Temat: Re: melonTatiana wrote:
> + kiwi + miód + procenty - mocno schłodzić
Pięknie dziękuję Tobie i Krysi za szybki odzew :-)
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-22 00:01:31
Temat: Re: melonPiotr W. Zawadzki napisał(a):
> Witam!
> Macie jakieś sprawdzone i w miarę nieskomplikowane (w sensie dodatkowych
> składników) przepisy na melona? Bo mnie przychodzi jedynie do głowy go
> pokroić w kostkę, lekko posłodzić i pokropić jakimiś procentami :-)
>
melon pokrojony w kawalki vermuth i do lodowki...podobnie z arbuzem, ale
pytanie bylo o melona...
dogma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-06-22 07:17:06
Temat: Re: melonPiotr W. Zawadzki wrote:
> Witam!
> Macie jakieś sprawdzone i w miarę nieskomplikowane (w sensie dodatkowych
> składników) przepisy na melona? Bo mnie przychodzi jedynie do głowy go
> pokroić w kostkę, lekko posłodzić i pokropić jakimiś procentami :-)
>
a ja kroje na plasterki i polewam gotowym sosem salatkowy i podaje do
obiadu:)prosto i latwo..
pozdrawiam
KingaZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-06-22 15:38:32
Temat: Re: melonPiotr W. Zawadzki napisał(a):
> Witam!
> Macie jakieś sprawdzone i w miarę nieskomplikowane (w sensie dodatkowych
> składników) przepisy na melona? Bo mnie przychodzi jedynie do głowy go
> pokroić w kostkę, lekko posłodzić i pokropić jakimiś procentami :-)
>
W postaci koreczkow:
melon, szynka parmenska i zotly ser wedzony (np. Ramzes). Pychotka:)
--
Karolinka pozdrawiajaca
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-06-23 02:11:31
Temat: Re: melonKarolina wrote:
> Piotr W. Zawadzki napisał(a):
>
>> Witam!
>> Macie jakieś sprawdzone i w miarę nieskomplikowane (w sensie dodatkowych
>> składników) przepisy na melona? Bo mnie przychodzi jedynie do głowy go
>> pokroić w kostkę, lekko posłodzić i pokropić jakimiś procentami :-)
>>
>
Pokroic w kostke, zamrozic, wrzucac do drinkow jako kostki lodu (tak
samo mozna z winogronami).
Albo, zrobic dziurke, przez nia nasaczyc alkoholem, schlodzic.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-06-23 02:54:28
Temat: Re: melonMagdalena Bassett napisał(a):
> Albo, zrobic dziurke, przez nia nasaczyc alkoholem, schlodzic.
>
> MB
o przypomnial mi sie przepis na pijanego arbuza...
niewielki arbuz (wiekszy nie zmiesci sie do lodowki w calosci)...
od gory wycinamy otwor (zostawiamy te zielone bo to bedzie korek)...
beltamy w srodku zeby wyciagnac jak najwiecej wody i miazszu...
ja uzywalem widelca od fondue...
i tak zeby bylo w srodku troszke miejsca...
wlewamy mocy alkohol...
bimber rum spirytus wodke (co tam kto ma)...
czekamy az wchlonie i znowu wlewamy...
jak juz owoc wiecej nie przyjmie wciskamy ten zielony korek i na 24/36
godzin do lodowki...
smak alkoholu sie rozejdzie (powinien) a efekt po polowie takiego
arbuzika zdumiewajacy ;)
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-06-23 08:24:55
Temat: Re: melonMarsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> nakibordził(a):
> o przypomnial mi sie przepis na pijanego arbuza...
Inną metodą jest duża strzykawka z igłą. Nie wycinamy dziury, tylko
nakłuwamy i wstrzykujemy alkohol w kilku miejscach.
> smak alkoholu sie rozejdzie (powinien) a efekt po polowie takiego
> arbuzika zdumiewajacy ;)
Efekt podobny :o)
--
Kamil 'Raczek' Raczyński
Co Usenetowicz wiedzieć powinien: http://evil.pl/pip/
Co to jest spam: http://nospam-pl.net/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |