« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-06-22 19:14:46
Temat: mielony imbirdo jakich potraw (nie na slodko) mozna dodawac swiezo zmielony imbir
(glownie chodzi mi o sosy)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-06-22 20:13:03
Temat: Re: mielony imbir** MatkaZiemia wrote:
> do jakich potraw (nie na slodko) mozna dodawac swiezo zmielony imbir
> (glownie chodzi mi o sosy)
Stosuje się do w kuchni azjatyckiej między innymi. Chińskiej,
japońskiej, hinduskiej. Zmielony imbir jest np. bazą do różnych curry w
połączeniu z czosnkiem tzn. pasta czosnkowo imbirowa. Daje się też do
potraw smażonych na woku (ale raczej poszatkowany niż zmielony), do zup
(ale raczej w talarkach) itp.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-06-22 20:14:44
Temat: Re: mielony imbirMatkaZiemia <m...@z...pl> wrote:
> do jakich potraw (nie na slodko) mozna dodawac swiezo zmielony imbir
> (glownie chodzi mi o sosy)
Ja używam do curry i do zup a la chińskich
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-06-22 20:24:02
Temat: Re: mielony imbirUżytkownik "Malgosia Kozicka" napisał:
> > do jakich potraw (nie na slodko) mozna dodawac swiezo zmielony
> > imbir (glownie chodzi mi o sosy)
> Ja używam do curry i do zup a la chińskich
Ja do szpinaku.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |