« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-24 16:06:56
Temat: mozna walkowac ciasto francuskie?czy mozna walkowac ciasto francuskie, takie zamrozone Blikle?
jest jakies strasznie grube...
ale sie boje ze nie wyrosnie jak je rozwalkuje...
dzieki za odp
Magda
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-24 16:46:08
Temat: Re: mozna walkowac ciasto francuskie?> czy mozna walkowac ciasto francuskie, takie zamrozone Blikle?
> jest jakies strasznie grube...
> ale sie boje ze nie wyrosnie jak je rozwalkuje...
Ja bym mu przylał [po rozmrożeniu], tak solidnie kilka razy, złożył też
kilka razy i jeszcze parę razy to samo powtórzył. ;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 17:01:06
Temat: Re: mozna walkowac ciasto francuskie?
>czy mozna walkowac ciasto francuskie, takie zamrozone Blikle?
>
>jest jakies strasznie grube...
>ale sie boje ze nie wyrosnie jak je rozwalkuje...
>
>dzieki za odp
>Magda
moze wyjde na ignorantke, ale mi sie wydaje, ze to ciasto to polprodukt...
trzeba go walkowac, wsadzic do tortownicy i wylozyc nadzieniem... myle
sie???? (to straszne, jeszcze jeden wlasny mit o mojej nieomylnosci runie, i
to publicznie...)
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 17:25:59
Temat: Re: mozna walkowac ciasto francuskie?Jesli jest za grube, to delikatnie rozwalkuj, ale ciasto francuskie jest
bardzo delikatne i idea jego polega na warswach ciasta maslanego i
kluskowego. Tylko delikatnie skladane i walkowane daje ten wspanialy efekt
rozwarstwienia. Mrozone jest juz odpowiednio poskladane i rozwalkowane, wiec
dodatkowe maltretowanie moze ten efekt niestety popsuc. Prawdziwe ciasto
francuskie sklada sie z ponad 200-stu warstw, wiec jest bardzo trudne i
pracochlonne.
Ja jednak robie je sama i mroze, wiec jesli ma byc dalej obrabiane, to
poprostu skladam je kilka razy mniej.
Jesli zrobisz to z wyczuciem nie dociskajac za mocno walka, to rozwalkuj
:))))))))))
pozdr.
adiola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 17:46:56
Temat: Re: mozna walkowac ciasto francuskie?> moze wyjde na ignorantke, ale mi sie wydaje, ze to ciasto to polprodukt...
> trzeba go walkowac, wsadzic do tortownicy i wylozyc nadzieniem... myle
> sie???? (to straszne, jeszcze jeden wlasny mit o mojej nieomylnosci runie, i
> to publicznie...)
kurde rozwalkowalam brutalnie i zaraz zobaczymy co wyjdzie...
magda
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 18:17:00
Temat: Re: mozna walkowac ciasto francuskie?<m...@p...onet.pl> wrote:
> czy mozna walkowac ciasto francuskie, takie zamrozone Blikle?
>
> jest jakies strasznie grube...
> ale sie boje ze nie wyrosnie jak je rozwalkuje...
Nie zartujesz? Co chcesz zrobic z tego ciasta?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 18:32:54
Temat: Re: mozna walkowac ciasto francuskie?> Nie zartujesz? Co chcesz zrobic z tego ciasta?
oglaszam ze mozna walkowac!!!!!
wlasnei przed chwila to wyprobowalam i dziala!!!
zrobilam takie male ciasteczka z duszonymi grzybkami - mniam mniam!
ale na przyszlosc grzybki beda bardziej ostre i bede smarowac ciasto bialkiem
zeby sie blyszczalo!
pozdrowienia
Magda
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |