| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-15 13:08:31
Temat: naczynie na pomidoryDzień dobry. Mam pytanie natury raczej technicznej, a nie stricte
"wykonaniowej". W czym najlepiej podawać następujące potrawy, w czym
najlepiej się prezentują, tudzież należałoby je podawać, by pozostać w
zgodzie z kulinarnymi kanonami:
1. dżem z pomidorów,
2. tarta z pomidorami?
Jest mi to potrzebne do zdjęcia (zdjęć), które ma się ukazać w prasie. Może
widzieliście gdzieś zdjęcia z tego typu potrawami? Z góry dziękuję za
wszelką pomoc, a teraz przystepuję do samodzielnych poszukiwań. Pozdrawiam,
Ania.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-15 16:28:45
Temat: Re: naczynie na pomidoryUżytkownik Antoś napisał:
> Dzień dobry. Mam pytanie natury raczej technicznej, a nie stricte
> "wykonaniowej". W czym najlepiej podawać następujące potrawy, w czym
> najlepiej się prezentują, tudzież należałoby je podawać, by pozostać w
> zgodzie z kulinarnymi kanonami:
> 1. dżem z pomidorów,
> 2. tarta z pomidorami?
>
> Jest mi to potrzebne do zdjęcia (zdjęć), które ma się ukazać w prasie. Może
> widzieliście gdzieś zdjęcia z tego typu potrawami? Z góry dziękuję za
> wszelką pomoc, a teraz przystepuję do samodzielnych poszukiwań. Pozdrawiam,
> Ania.
>
>
1. dżem - najlepiej w jasnej kamionce
2. tarty - bardzo różnie; od blaszanych foremek, w których była pieczona
po deskę nakrtytą lnianą serwetą, jeżeli ćwiartki, to na talerzu,
drewnianej płaskiej misce, nawet na okrągłej macie bambusowej przykrytej
białą okrągłą dzierganą serwetką. Zauważyłem, że tarty słone fotografuje
się w zsetawieniu z naczyniami sugerującymi ich smak; natomiast słodkie
na talerzach i w zestawieniach bliższych tradycyjnym produktom
cukierniczym.
Sama idea tarty daje dosyć duże możliwości w jej podawaniu i prezentowaniu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-16 12:15:17
Temat: Re: naczynie na pomidoryAntoś wrote:
> Dzień dobry. Mam pytanie natury raczej technicznej, a nie stricte
> "wykonaniowej". W czym najlepiej podawać następujące potrawy, w czym
> najlepiej się prezentują, tudzież należałoby je podawać, by pozostać w
> zgodzie z kulinarnymi kanonami:
> 1. dżem z pomidorów,
> 2. tarta z pomidorami?
>
> Jest mi to potrzebne do zdjęcia (zdjęć), które ma się ukazać w prasie. Może
> widzieliście gdzieś zdjęcia z tego typu potrawami? Z góry dziękuję za
> wszelką pomoc, a teraz przystepuję do samodzielnych poszukiwań. Pozdrawiam,
> Ania.
>
>
Aniu,
a moze moglabys podac ten przepis na dzem z pomidorow
(czerwonych)? Kiedys jadlam i bardzo mi smakowal, ale nie
mam przepisu.
Bede wdzieczna!
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |