Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia no to co dobrego jedliscie?

Grupy

Szukaj w grupach

 

no to co dobrego jedliscie?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-01 19:25:27

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: "JKTomaszewski" <j...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a0t250$lfs$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik waldemar z domu <w...@t...de> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:a0sg0o$88l$00$...@n...t-online.com...
Droga Agotko a nic nie spiwalas:)
To dzis takie modne jak RAP (wierszowane?)

ps.pije twoje zdrowie:)))

--
J.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-01 19:32:39

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Pseudo-tort, to znaczy ratunkowa wersje tego co chcialam zrobic, ale w
>trakcie wszystko mi sie pi...chrzanilo. Efekt byl pysznosciowy, na
>szczescie. Zaczelo sie od biszkopta. Od jakiegos czasu wszystkie mi opadaja
>(serniki Joasi D. tez, wiec podejrzewam piekarnik o zdrade). Zrobilam narade
>wojenna z Tesciowa, dogadalysmy proporcje, technologie i pewnie dlatego
>opadniecie bylo rekordow
>Nawet nieskacowana Agata Solon, naturalna
>

Qrcze - Ty jestes Kuchenny Komandos!!!

Krysia, pod wrazeniem
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-01 19:34:10

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Pizza, mihoen, toasty z brie i z camembert, wino czerwone,
szampan, whisky, cajun schab, whisky, puree z cykoria i serem
whisky, whisky.....litr wody ze soba do lozka i co godzina
polewanie dziwnie wysuszonej jamy ustnej.
Kilka kropel waleriany z woda na hertzklekotki i zamiatanie tony
fajerwerkow przed domem.

Wszystkim zycze duzo szczescia i pomyslnosci w Nowym Roku ))))))

******
m-gosia
******


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-01 20:00:00

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: <m...@h...com>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, January 01, 2002 8:34 PM
Subject: Re: no to co dobrego jedliscie?


> Pizza, mihoen, (ciach)
> Wszystkim zycze duzo szczescia i pomyslnosci w Nowym Roku ))))))
>
> ******
> m-gosia
> ******
>
A co to mihoen, ze tak dyletancko zapytam ?
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-01 20:49:39

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <n...@m...ch> napisał w wiadomości
news:1778.00000845.3c31bad4@newsgate.onet.pl...
> No to co dobrego jedliscie w tego Sylwestra?
Hejeczka;-)))

Spędzaliśmy ze ślubnym bardzo spokojnego Sylwestra sami w domku;-)))
Zrobiliśmy sobie ucztę serową do butelki białego reńskiego winka. Serów
było 6 czy 7, do tego koreczki z oliwkami, papryczką, ogórkami konserwowym,
pieczarkami marynowanymi, jakimiś cienkimi kiełbaskami i serem żółtym.
Sałatka z tuńczyka, kukurydzy, sera i jabłek, wędlina na czele z domowym
pasztecikiem i chrzanikiem. Na ciepło raczyliśmy się barszczem czerwonym z
kruchymi paluszkami z kminkiem. Makowiec i piernik były na deser...No i to
tyle;-)))

Wszystkiego dobrego w rozpoczętym Roku 2002;-)))))))

Pozdrawiam,

Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-01 20:57:07

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Monisiatko" <M...@c...pl> wrote:
>Hmmm,
>Piwnice Win Importowanych w Krakowie zawsze maja. A przed Sylwestrem to i
>gdzie indziaj (ja w Hicie kupilam).
>Mam tylko problem czy na pewno butelkowane w okolicach Uralu:))) Wiekszosc na
>butelce bylo cyrylica..... ale i po polsku naklejka byla - mam nadzieje, ze to
>tylko naklejka importera (taki przepis:(().

..a kolor banderoli przypadkiem nie pomoże...? Jak zielone na
akcyzie to z daleka omijać bo rozlewane w Polsce, a jak
niebieskie to brać bo światowej jakości...Tak mniemam....

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-01 21:07:14

Temat: Odp: no to co dobrego jedliscie?
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


> No to co dobrego jedliscie w tego Sylwestra?
[ ciach ]

> Kalina

Nie wszystko pamiętam, ale najważniejszy był smalec pyszniący się pięknie w
glinianych dwojakach, jeden taki nasz zjabłuszkiem.. mniam, a drugi
pomidorowy. Poza tym śledzie cytrusowe oraz w curry z przepisu Monisiątka,
koreczki różniaste,sałatka z tuńczykiem,
wędlinki, barszczyk czerwony i biały oraz bigosik palce lizać, którego
gospodarz nagotował 30 litrów.Do tego napitek wszelki wg życzenia, wina
białe i czerwone, wódeczki dobrze zmrożone no i oczywiście szampan (maści
nie pomnę, bo obfitość tego była wielka jako ,że każdy z gości
przynosił).Słodkości stały dyskretnie porozstawiane, nęcąc zapachem,ale że
piłam wódeczkę czystą, skusiłam się tylko na tort bezowy z bitą śmietaną i
brzoskwiniami.
A wszystko to we wnętrzach starego dworku, 20 km od Krakowa ze śnieżycą
szalejącą za oknem.W saloniku pysznił się pięknie rozstrojony fortepian,co
nie przeszkadzało że przy jego dźwiękach do wtóru ze skrzypeczkami,
śpiewaliśmy do białego rana, tańcząc w tzw.międzyczasie i przy kominku
wiodąc dysputy coraz "ważniejsze" w proporcji do wypijanych trunków.
Cudnie było.... i ta zima za oknem z zawieszonym na niebie złotym pyskiem.
Pozdrawiam Ramzes.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-01 21:11:40

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

>"Monisiatko" <M...@c...pl> wrote:
>>Hmmm,
>>Piwnice Win Importowanych w Krakowie zawsze maja. A przed Sylwestrem to i
>>gdzie indziaj (ja w Hicie kupilam).
>>Mam tylko problem czy na pewno butelkowane w okolicach Uralu:))) Wiekszosc
>na
>>butelce bylo cyrylica..... ale i po polsku naklejka byla - mam nadzieje, ze
>to
>>tylko naklejka importera (taki przepis:(().
>
>..a kolor banderoli przypadkiem nie pomoże...? Jak zielone na
>akcyzie to z daleka omijać bo rozlewane w Polsce, a jak
>niebieskie to brać bo światowej jakości...Tak mniemam....
>
>AgataW.

Jesli tak jest - bede sprawdzac, czytac o porownywac, to .... niebo Ci
ozloce....
Ile ja juz razy sie nacielam na swinstwie w Polsce rozlewanym... Niby wszystko
po francusku, apelacja, itp...:)))
Pijemy i ... swinstwo... i maleeeenkimi literkami na brzezku (tej karteczki z
apelacja:))) rolzewano w Legnicy....

Tylko niebieskie, tylko niebieskie.... zaczynam sprawdzac od jutra....

Bardzo wdzieczne Monisiatko

--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-01 21:17:47

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

<n...@m...ch> wrote:

>No to co dobrego jedliscie w tego Sylwestra?
>Kalina

Podobnie jak Kaliope sery, sery i jeszcze raz sery (oliwki,
morele,winogrona, grzanki z masłem słonym). Z winem afrykańskim
Allesverloren Tinta Barocca, domowej roboty polędwicą z dziczyzny
na zimno i kiełbasą z dzika.Sałatka była z cieciorką, sałata,
papryką, grzankami, fetą i sosem mocno czosnkowym. a tak
skromnie bo najpierw byl obiad w lokalu - gorący garnuszek pełen muli
i zupa gulaszowa zapiekana z serem a na deser gęsta nalewczka
wiśniowa...potem w kinie "Włoski dla poczatkujących" i to chyba
było doskonałe podumowanie minionego roku...

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-02 12:53:41

Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


Herbatka <b...@d...com.pl> schreef in berichtnieuws 00a901c192fe> > A co
to mihoen, ze tak dyletancko zapytam ?
> Herbatka
>
Mie to chinski makaron, miehoen - to potrawa z niego. Potrzebne sa specjalne
przyprawy, ale widzialam w PL fix chinski i z tego tez moze by wyszlo.
Ponadto takie egzotyki jak: chinski ketjap, djahe, tauge, ketjap manis,
ve-tsin.
A reszte juz chyba macie :)

******
m-gosia
******


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4 ... 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Afganskie przepisy?
jeszcze raz palurdy
Co na kaca?
Zapoznione urodziny - nadrabiamy
życzenia i pytanie o przepis na hrust lub faworki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »