| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-10 22:15:29
Temat: Re: ocet balsamiczny?> Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
> konfitury!
wow!!!!!!! konfitury z orzechow. dawaj mnie ten przepisik:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-10 22:21:22
Temat: Re: ocet balsamiczny?On Sat, 10 Feb 2001 15:43:42 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>>
>>marynowane orzechy ? chmm.... poprosze przepisik, ino gibko:)
>>
>teraz to na nic, bo nie ma niedojrzalych orzechow....za to tu
>sprzedaja... jajka na twardo w occie...
>
>Poszukam przpeisu. Potrzebne sa niedojrzale orzechy wloskie, i
>duzo czasu...wychodzi cos bardzo dziwnego, ale mi smakowalao
>bardzo (lubie marynaty) - czarne, troche gumowe, fajne
Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
konfitury!
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-10 22:38:55
Temat: Re: ocet balsamiczny?
>Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
>konfitury!
dlaczego od razu "fuj", ej? przeciez moga byc i na slodko in
namarynowanie... w ciscie i wsalatce..
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-11 21:21:52
Temat: Re: ocet balsamiczny?On Sat, 10 Feb 2001 23:15:29 +0100, "rena" <r...@a...net.pl> wrote:
>> Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
>> konfitury!
>
>wow!!!!!!! konfitury z orzechow. dawaj mnie ten przepisik:)
Nie znam, nie smazylem... Ja tylko jadlem! Generalnie - konfitura jak
konfitura, miekki owoc (tu niedojrzaly orzech) bulgotany do upojenia w
cukrze az sie szklisty zrobi. Ze szczegolow - mlode orzechy byly w tej
konfiturze przekrojone na polowki.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-12 15:00:31
Temat: Re: ocet balsamiczny?"Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> wrote in message
news:962crv$lq6$1@news.internetia.pl...
> > Olej(nie oliwa)
Oczywiście, że olej, z rozpędu mi się napisało:)
Służy do smażenia
Nie tylko:)
i podobno zawiera znikome ilości
> cholesterolu
Na butelce napisane jest , że 0% cholesterolu, zresztą w tłuszczach
roślinnych nie ma cholesterolu.
> pozdr. Alex
> speluna @inetia.pl
Pozdrawiam,
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-12 18:42:30
Temat: ale drozyzna!!!!!
poleccie jakas konkretna firme, bo rzeczywiscie okropnie drogi ten ocet!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-13 13:50:38
Temat: Re: ocet balsamiczny?
A tak poza tym, to jaki jest lepszy: ciemny czy tez bianco? Bo bylam dzisiaj
wlasnie w sklepie, gdzie maja cala mase przeroznych oliw ( czosnkowa, z
trufli ), octow balsamisznych, pesto roznego koloru itp. I tak stalam tam z
10 min zastanawiajac sie, jaki kupic i wyszlam ze sklepu z .... chrupkami
robionym z makaronu.( Nie wiem jak smakuja, bo jeszce nie otwarte ).
Ale jaki: bianco czy ciemny?
Pozdr.,
skolowacona Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-13 15:09:10
Temat: Re: ale drozyzna!!!!!Wyslac komus paczuszke? U mnie ocet balsamiczny jest od ok. 2,5 NLG w gore.
Pozdr.,
Danka
"rena" <r...@a...net.pl> schreef in bericht
news:3a882df4$1@news.vogel.pl...
>
> poleccie jakas konkretna firme, bo rzeczywiscie okropnie drogi ten ocet!
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-14 07:58:49
Temat: sos holenderskiSos holenderski
- 12 dag masla,
- 2 żoltka,
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
- sol,
- pieprz bialy.
W garnuszku zagotowac wino z sola i pieprzem, a nastepnie
ostudzic. Do zimnego płynu dodać roztrzepane zoltka i 1 lyzeczke
(do kawy) zimnej wody. Wstawic garnuszek do wiekszego garnka
z goraca woda (60 st. C) i postawic oba naczynia na małym ogniu.
Podczas podgrzewania ubijac sos do chwili, gdy zacznie gestniec.
Nastepnie zdjac oba naczynia z ognia (nie wyjmowac garnuszka z
goracej wody) i w dalszym ciagu ubijac sos, dodajac po kawałku
masło. Kiedy powstanie jednolita, gladka, gesta masa, doprawic
sos do smaku sola i pieprzem, a następnie ostudzic.
pozdrowienia
Katia
ICQ UIN 7241960
G-G 51268
>>DOBERMANIA<<
d...@p...pl
www.psy.pl/dobermania
---
sprawdz sekcje sercowa i wyslij za naszym posrednictwem swoja WALENTYNKE
http://www.promocja.kki.pl/walentynki/walentynki.htm
l
---
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |