Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ocet balsamiczny?

Grupy

Szukaj w grupach

 

ocet balsamiczny?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-10 22:15:29

Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: "rena" <r...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
> konfitury!

wow!!!!!!! konfitury z orzechow. dawaj mnie ten przepisik:)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-10 22:21:22

Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 10 Feb 2001 15:43:42 +0000, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

>
>>
>>marynowane orzechy ? chmm.... poprosze przepisik, ino gibko:)
>>
>teraz to na nic, bo nie ma niedojrzalych orzechow....za to tu
>sprzedaja... jajka na twardo w occie...
>
>Poszukam przpeisu. Potrzebne sa niedojrzale orzechy wloskie, i
>duzo czasu...wychodzi cos bardzo dziwnego, ale mi smakowalao
>bardzo (lubie marynaty) - czarne, troche gumowe, fajne

Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
konfitury!

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-10 22:38:55

Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
>konfitury!

dlaczego od razu "fuj", ej? przeciez moga byc i na slodko in
namarynowanie... w ciscie i wsalatce..

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-11 21:21:52

Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 10 Feb 2001 23:15:29 +0100, "rena" <r...@a...net.pl> wrote:

>> Fuj, marynowane orzechy! Marnotrastwo moim zdaniem, wole w postaci
>> konfitury!
>
>wow!!!!!!! konfitury z orzechow. dawaj mnie ten przepisik:)

Nie znam, nie smazylem... Ja tylko jadlem! Generalnie - konfitura jak
konfitura, miekki owoc (tu niedojrzaly orzech) bulgotany do upojenia w
cukrze az sie szklisty zrobi. Ze szczegolow - mlode orzechy byly w tej
konfiturze przekrojone na polowki.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-12 15:00:31

Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: "Monika Gadomska" <m...@a...net> szukaj wiadomości tego autora

"Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> wrote in message
news:962crv$lq6$1@news.internetia.pl...

> > Olej(nie oliwa)
Oczywiście, że olej, z rozpędu mi się napisało:)

Służy do smażenia

Nie tylko:)

i podobno zawiera znikome ilości
> cholesterolu
Na butelce napisane jest , że 0% cholesterolu, zresztą w tłuszczach
roślinnych nie ma cholesterolu.

> pozdr. Alex
> speluna @inetia.pl
Pozdrawiam,
Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-12 18:42:30

Temat: ale drozyzna!!!!!
Od: "rena" <r...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


poleccie jakas konkretna firme, bo rzeczywiscie okropnie drogi ten ocet!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-13 13:50:38

Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: "Danka" <j...@z...nl> szukaj wiadomości tego autora


A tak poza tym, to jaki jest lepszy: ciemny czy tez bianco? Bo bylam dzisiaj
wlasnie w sklepie, gdzie maja cala mase przeroznych oliw ( czosnkowa, z
trufli ), octow balsamisznych, pesto roznego koloru itp. I tak stalam tam z
10 min zastanawiajac sie, jaki kupic i wyszlam ze sklepu z .... chrupkami
robionym z makaronu.( Nie wiem jak smakuja, bo jeszce nie otwarte ).

Ale jaki: bianco czy ciemny?

Pozdr.,
skolowacona Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-13 15:09:10

Temat: Re: ale drozyzna!!!!!
Od: "Danka" <j...@z...nl> szukaj wiadomości tego autora

Wyslac komus paczuszke? U mnie ocet balsamiczny jest od ok. 2,5 NLG w gore.

Pozdr.,
Danka

"rena" <r...@a...net.pl> schreef in bericht
news:3a882df4$1@news.vogel.pl...
>
> poleccie jakas konkretna firme, bo rzeczywiscie okropnie drogi ten ocet!
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-02-14 07:58:49

Temat: sos holenderski
Od: m...@k...net.pl (Katarzyna Nerowska) szukaj wiadomości tego autora

Sos holenderski
- 12 dag masla,
- 2 żoltka,
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
- sol,
- pieprz bialy.

W garnuszku zagotowac wino z sola i pieprzem, a nastepnie
ostudzic. Do zimnego płynu dodać roztrzepane zoltka i 1 lyzeczke
(do kawy) zimnej wody. Wstawic garnuszek do wiekszego garnka
z goraca woda (60 st. C) i postawic oba naczynia na małym ogniu.
Podczas podgrzewania ubijac sos do chwili, gdy zacznie gestniec.
Nastepnie zdjac oba naczynia z ognia (nie wyjmowac garnuszka z
goracej wody) i w dalszym ciagu ubijac sos, dodajac po kawałku
masło. Kiedy powstanie jednolita, gladka, gesta masa, doprawic
sos do smaku sola i pieprzem, a następnie ostudzic.


pozdrowienia
Katia

ICQ UIN 7241960
G-G 51268
>>DOBERMANIA<<
d...@p...pl
www.psy.pl/dobermania
---
sprawdz sekcje sercowa i wyslij za naszym posrednictwem swoja WALENTYNKE
http://www.promocja.kki.pl/walentynki/walentynki.htm
l
---

--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gorzkie migdaly
czy sie rozni dressing od sosu?
Buraki
kolejna nowa sałatka:)
Ankieta dla wegetarian

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »