Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pasty jajeczne

Grupy

Szukaj w grupach

 

pasty jajeczne

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2001-09-19 11:13:12

Temat: Re: pasty jajeczne
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Claudie wrote:
>
> Czy ma ktos moze przepisy na pasty jajeczne?
> Z gory dziekuje.
> C.

Troszke inna niz podane do tej pory-
zoltka ugotowane, cebula drobno posiekana, jakas ryba z puszki
najlepiej w oleju, ser bialy, pieprz, soli wlasciwie nie trzeba bo rybka
juz slona,mieszam.
Laczy sie ladnie dzieki olejowi z rybki.
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-19 12:38:58

Temat: Re: pasty jajeczne
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de> szukaj wiadomości tego autora


"Claudie" <c...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3ba84996$1@news.vogel.pl...
> Czy ma ktos moze przepisy na pasty jajeczne?
> Z gory dziekuje.
> C.
>
Twarozek Sachera

(to ponoc wedlug tego goscia od tortow)

3 jaja,1 mala zielona papryka, 2 filety z sardeli z puszki, 1 maly ogorek
konserwowany,1 mala cebula, 50 g miekkiego masla,1 lyzeczka musztardy,150 g
twarozku (serkiem homogenizowanym), 1 lyzka posiekanej pietruszki, 1 lyzka
slodkiej, mielonej papryki, sol i pieprz.

Jaja ugotowac na twardo, ostudzic i dwa drobno posiekac. W tym czasie umyc,
osuszyc i pokroic w drobna kosteke papryke, odlozyc do ozdoby. Sardele oplukac
pod zimna woda i tez drobno potraktowac. To samo z ogorkiem i cebula. maslo
wymieszac z musztarda i twarozkiem. Dodac pozostale skladniki i ponownie
wymieszac. Posolic i popieprzyc. Serek przelozyc do salaterki. Trzecie jajko
pokroic w talarki, polozyc na wierzch i posypac papryka. Podawac z chlebem
razowym. Jak kto nie lubi sardeli, to moze uzyc kaparow. A jak i tego nie lubi,
to niech sobie da spokoj i zrobi to:


Pasta pomidorowo-jajowa

4 jaja, 1 srednia cebula, 2 lyzki Creme fraiche lub podobne,2 male pomidory (ok.
150 g), sol, pieprz, peczek pietruszki,

Ugotowac jaja, ostudzic i drobno pokroic. Obrac cebule, tez posiekac i razem z
Creme fraiche dodac do jaj. Pomidory umyc, obrac (jak, chyba nie musze
tlumaczyc), wyciac twarde czesci i pokroic w drobna kostke. Pietruszke umyc,
osuszyc i posiekac. skladniki wymieszac ze soba.

Irek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-19 16:42:04

Temat: Re: pasty jajeczne
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik MechaGodzilla <m...@n...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9o9i25$p7b$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "Claudie" <c...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:3ba84996$1@news.vogel.pl...
> > Czy ma ktos moze przepisy na pasty jajeczne?
> > Z gory dziekuje.
> > C.
> >
>
>
> ugotowane 4 jajaka ucieram z łyżką masła, dodaję sól i pieprz biały a
potem
> w zalezności od humoru:
> - łyżka musztardy francuskiej i łyżka majonezu
> - posiekana natka pietruszki-dużo
> - drobniuteńko posiekany ogórek konserwowy i szyneczka
> - łyżeczka przecieru pomidorowego i podduszone pieczarki
>
> pozdrawiam
> Mechcia
>
To wszystko plus serek topiony

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tarta sliwkowa-male sprostowanie
wcale nie OT: o deczku do Krysi T.
Ach, ta Ameryka
Była Warszawka..?
Bezsilność

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Szybkowar - dobrodziejstwo, czy profanacja?
Głupie pytanie o ser żółty
Wakacyjne miłości
Boeuf Bourguignon...
Bracia Urbanek - czas umierać?

zobacz wszyskie »

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X