Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!newsrouter.chello.at!newsfeed01.sul.t-online.d
e!newsmm00.sul.t-online.com!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: "Irek Zablocki" <i...@w...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pasty jajeczne
Date: Wed, 19 Sep 2001 14:38:58 +0200
Organization: T-Online
Lines: 39
Message-ID: <9oa4gt$h50$06$1@news.t-online.com>
References: <3ba84996$1@news.vogel.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.t-online.com 1000904029 06 17568 pR03SgBES+Aq6t 010919 12:53:49
X-Complaints-To: a...@t...com
X-Sender: 5...@t...net
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:69820
Ukryj nagłówki
"Claudie" <c...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3ba84996$1@news.vogel.pl...
> Czy ma ktos moze przepisy na pasty jajeczne?
> Z gory dziekuje.
> C.
>
Twarozek Sachera
(to ponoc wedlug tego goscia od tortow)
3 jaja,1 mala zielona papryka, 2 filety z sardeli z puszki, 1 maly ogorek
konserwowany,1 mala cebula, 50 g miekkiego masla,1 lyzeczka musztardy,150 g
twarozku (serkiem homogenizowanym), 1 lyzka posiekanej pietruszki, 1 lyzka
slodkiej, mielonej papryki, sol i pieprz.
Jaja ugotowac na twardo, ostudzic i dwa drobno posiekac. W tym czasie umyc,
osuszyc i pokroic w drobna kosteke papryke, odlozyc do ozdoby. Sardele oplukac
pod zimna woda i tez drobno potraktowac. To samo z ogorkiem i cebula. maslo
wymieszac z musztarda i twarozkiem. Dodac pozostale skladniki i ponownie
wymieszac. Posolic i popieprzyc. Serek przelozyc do salaterki. Trzecie jajko
pokroic w talarki, polozyc na wierzch i posypac papryka. Podawac z chlebem
razowym. Jak kto nie lubi sardeli, to moze uzyc kaparow. A jak i tego nie lubi,
to niech sobie da spokoj i zrobi to:
Pasta pomidorowo-jajowa
4 jaja, 1 srednia cebula, 2 lyzki Creme fraiche lub podobne,2 male pomidory (ok.
150 g), sol, pieprz, peczek pietruszki,
Ugotowac jaja, ostudzic i drobno pokroic. Obrac cebule, tez posiekac i razem z
Creme fraiche dodac do jaj. Pomidory umyc, obrac (jak, chyba nie musze
tlumaczyc), wyciac twarde czesci i pokroic w drobna kostke. Pietruszke umyc,
osuszyc i posiekac. skladniki wymieszac ze soba.
Irek
|