« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-01 13:05:43
Temat: Re: pasztecik
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cok79t$lin$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Pati" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:cohmi1$h0k$1@achot.icm.edu.pl...
> > Witam Grupowiczów!
> > Wczoraj natknęło mnie na pyszny domowy pasztecik, jest tylko mały
> > szkopuł-nigdy czegoś takiego nie robiłam. Może macie jakis swój
najlepiej
> > sprawdzony przepis.
> > Z góry dziękuję za odpowiedzi
> > Pozdrawiam
>
> Cześć
> Ja robię coś może bardziej pieczeniowate niż pasztetowate, ale podaję
> przepis (robiłam w sobotę, jest pyszne):
> 1/2 kg mięsa wołowego
> 1/2 kg mięsa wieprzowego (z łopatki, karczku etc)
> 1/2 kg wędzonego boczku
> 2 bułki
> 2 jajka
> garść suszonych grzybów
> szpinak (pól opakowania mrożonego)
> cebula
> kilka ząbków czosnku
> sól
> przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, + co kto lubi
> koperek
>
> Mięso przemielić z cebulą, czosnkiem, namoczoną bułka, namoczonymi
grzybami,
> szpinakiem etc. dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i wyłożyć
do
> keksówki. Piec ok. 1,5 h w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni.
>
> Pozdrawiam
> Gocha
>
>Wielkie dzięki za przepisy
Pati
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-01 17:22:01
Temat: Re: pasztecik
> wątróbka 1:1:1. Ale proporcjr Dużego Misia też są moim zdaniem wporzo.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Dziękuje za komplement ;-)))
A spotkaliśmy się już :-)
MSPANC :-)
Pozdrawiam
Duży Miś co ma wporzo proporcje :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |