Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Pati" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pasztecik
Date: Wed, 1 Dec 2004 14:05:43 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 44
Message-ID: <cokfis$j29$1@achot.icm.edu.pl>
References: <cohmi1$h0k$1@achot.icm.edu.pl> <cok79t$lin$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-923.wroclaw.dialog.net.pl
X-Trace: achot.icm.edu.pl 1101906332 19529 217.30.133.161 (1 Dec 2004 13:05:32 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 1 Dec 2004 13:05:32 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:223533
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cok79t$lin$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Pati" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:cohmi1$h0k$1@achot.icm.edu.pl...
> > Witam Grupowiczów!
> > Wczoraj natknęło mnie na pyszny domowy pasztecik, jest tylko mały
> > szkopuł-nigdy czegoś takiego nie robiłam. Może macie jakis swój
najlepiej
> > sprawdzony przepis.
> > Z góry dziękuję za odpowiedzi
> > Pozdrawiam
>
> Cześć
> Ja robię coś może bardziej pieczeniowate niż pasztetowate, ale podaję
> przepis (robiłam w sobotę, jest pyszne):
> 1/2 kg mięsa wołowego
> 1/2 kg mięsa wieprzowego (z łopatki, karczku etc)
> 1/2 kg wędzonego boczku
> 2 bułki
> 2 jajka
> garść suszonych grzybów
> szpinak (pól opakowania mrożonego)
> cebula
> kilka ząbków czosnku
> sól
> przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, + co kto lubi
> koperek
>
> Mięso przemielić z cebulą, czosnkiem, namoczoną bułka, namoczonymi
grzybami,
> szpinakiem etc. dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i wyłożyć
do
> keksówki. Piec ok. 1,5 h w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni.
>
> Pozdrawiam
> Gocha
>
>Wielkie dzięki za przepisy
Pati
>
>
|