Data: 2004-12-01 10:40:23
Temat: Re: pasztecik
Od: "Gocha" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pati" <p...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cohmi1$h0k$1@achot.icm.edu.pl...
> Witam Grupowiczów!
> Wczoraj natknęło mnie na pyszny domowy pasztecik, jest tylko mały
> szkopuł-nigdy czegoś takiego nie robiłam. Może macie jakis swój najlepiej
> sprawdzony przepis.
> Z góry dziękuję za odpowiedzi
> Pozdrawiam
Cześć
Ja robię coś może bardziej pieczeniowate niż pasztetowate, ale podaję
przepis (robiłam w sobotę, jest pyszne):
1/2 kg mięsa wołowego
1/2 kg mięsa wieprzowego (z łopatki, karczku etc)
1/2 kg wędzonego boczku
2 bułki
2 jajka
garść suszonych grzybów
szpinak (pól opakowania mrożonego)
cebula
kilka ząbków czosnku
sól
przyprawy: pieprz, majeranek, tymianek, + co kto lubi
koperek
Mięso przemielić z cebulą, czosnkiem, namoczoną bułka, namoczonymi grzybami,
szpinakiem etc. dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i wyłożyć do
keksówki. Piec ok. 1,5 h w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni.
Pozdrawiam
Gocha
|