| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-15 07:58:23
Temat: pieczarkiNa łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-15 08:17:56
Temat: Re: pieczarki
"kruk" <k...@p...tp.pl> wrote in message
news:ebruvl$bff$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Na łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
> zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
> zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.
Jak najprostsza zalewa octowa - sól, cukier. Pieczarki zblanszować, ułożyć w
słoikach, zalać zalewą i pasteryzować. Nie nabierz się na skomplikowane
przyprawowo zalewy - determinuja smak ostatecznie i później możesz żałować.
Nie rób zbyt mocnej zalewy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-08-15 08:29:03
Temat: Re: pieczarki
"kruk" <k...@p...tp.pl> wrote in message
news:ebruvl$bff$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Na łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
> zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
> zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=83
84
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/przetwory-domo
we/pieczarki-marynowane.html
Małe w całości, duże - tylko kapelusze (trzony pokroić w plasterki, poddusić
i zapasteryzować w słoiku - bez cebuli, tę można dodać na końcu - do zupy
lub innej potrawy).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-08-15 10:43:33
Temat: Re: pieczarkikruk wrote:
> Na łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
> zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
> zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.
1 szkl octu
4 szkl wody
cukier, sól do smaku
ziele ang
lisc laurowy
zagotowac, dodac zblanszowane grzyby, gorące wkładac do słoików..
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |