Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczarki

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieczarki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-08-15 07:58:23

Temat: pieczarki
Od: "kruk" <k...@p...tp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Na łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-08-15 08:17:56

Temat: Re: pieczarki
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"kruk" <k...@p...tp.pl> wrote in message
news:ebruvl$bff$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Na łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
> zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
> zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.

Jak najprostsza zalewa octowa - sól, cukier. Pieczarki zblanszować, ułożyć w
słoikach, zalać zalewą i pasteryzować. Nie nabierz się na skomplikowane
przyprawowo zalewy - determinuja smak ostatecznie i później możesz żałować.
Nie rób zbyt mocnej zalewy.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-08-15 08:29:03

Temat: Re: pieczarki
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"kruk" <k...@p...tp.pl> wrote in message
news:ebruvl$bff$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Na łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
> zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
> zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=83
84
http://pychotka.pl/przepisy-kulinarne/przetwory-domo
we/pieczarki-marynowane.html

Małe w całości, duże - tylko kapelusze (trzony pokroić w plasterki, poddusić
i zapasteryzować w słoiku - bez cebuli, tę można dodać na końcu - do zupy
lub innej potrawy).


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-08-15 10:43:33

Temat: Re: pieczarki
Od: "Gruby" <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

kruk wrote:
> Na łące jest dużo pieczarek, jem je na różne sposoby, częśc nawet
> zamroziłem, ale te najmniejsze chciałbym
> zrbić w occie. Pomóżcie . Sprawdzę każdy sensowny przepis.

1 szkl octu
4 szkl wody
cukier, sól do smaku
ziele ang
lisc laurowy


zagotowac, dodac zblanszowane grzyby, gorące wkładac do słoików..


--
gruby

żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

WCALE NIE SMIESZNE
BARSZCZ UKRAINSKI Z BAKLAZANEM
ZUPA MLECZNA
pochwalę się
jak zrobic czerwony sos do pizzy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »