Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczenie w piekarniku a kapiacy tluszcz

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieczenie w piekarniku a kapiacy tluszcz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-07-25 18:25:52

Temat: pieczenie w piekarniku a kapiacy tluszcz
Od: Ed <s...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

przed momentem zamontowalem sobie nowa kuchenke naszej rodzimej firmy
amica i jestem na swiezo po przeczytaniu instrukcji. Znalazlem tam
informacje , ze gdy pieczemy mieso na ruszcie , dobrze jest umiescic
na dolnym poziomie blache z mala iloscia wody , do ktorej bedzie kapal
tluszcz. Tylko ze cos mi sie nie zgdza. Przeciez jak podgrzeje
piekarnik do powiedzmy 200 stopni celsjusza i wsadze mieso na
powiedzmy 30 minut pod gorna grzalke + opiekacz ( a moze grill , nie
wiem jeszcze ) , to woda zdazy sie nagrzac i zacznie parowac , a moze
i calkowicie wyparuje. W instrukcji napisano , zeby do blachy dolnej
wlac mala ilosc wody.

Czy bylby ktos uprzejmy wytlumaczyc mi jak takie pieczenie na ruszcie
z ta woda w dolnej blasze wyglada w rzeczywistosci ? Bardzo brudzi to
piekarnik ? Pytam , bo do tej pory chyba nie zdazylo mi sie w
piekarniku piec niczego poza pizza czy ciastem, a teraz z nowa
kuchenka to wiadomo , i kurczaka z rozna by sie zrobilo , i szaszlyka
itd...

Dziekuje

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-07-26 09:25:38

Temat: Re: pieczenie w piekarniku a kapiacy tluszcz
Od: czeremcha <c...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Coś na dolnym poziomie musisz umieścić.W ogóle nie wyobrażam pieczenia
czegokolwiek na ruszcie bez podłożenia blachy na tłuszcz.

Woda - tak, wlewam. Po pierwsze - piekarnik jest zamknięty i
odparowywanie wody z blachy wcale nie jest takie szybkie jak np. z
patelni ustawionej na kuchence. Po drugie - myślę, że kapiący tłuszcz
zbierając się na powierzchni wody ogranicza jej parowanie. Po trzecie
- tłuszcz na dolnej blasze szybko się spali i będziesz miał cały
piekarnik dymu.

Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-07-26 20:41:39

Temat: Re: pieczenie w piekarniku a kapiacy tluszcz
Od: "Grzesiacz" <g...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "czeremcha" <c...@t...pl> napisał w wiadomości
news:69d96bb1-68a9-455c-82de-c3e1359865c7@n11g2000yq
b.googlegroups.com...
Coś na dolnym poziomie musisz umieścić.W ogóle nie wyobrażam pieczenia
czegokolwiek na ruszcie bez podłożenia blachy na tłuszcz.

Woda - tak, wlewam. Po pierwsze - piekarnik jest zamknięty i
odparowywanie wody z blachy wcale nie jest takie szybkie jak np. z
patelni ustawionej na kuchence. Po drugie - myślę, że kapiący tłuszcz
zbierając się na powierzchni wody ogranicza jej parowanie. Po trzecie
- tłuszcz na dolnej blasze szybko się spali i będziesz miał cały
piekarnik dymu.

A po czwarte, nie bedziesz miala "wiórowatych" potraw.
Ważna rzecz.
pzdr
Grzesiacz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ozorki - jak długo
Kuchnie IKEA
Liny modro gotowane... Czyli jak?
Kuchnia Amica gazowa na szkle - proszę o opinie
[TECH] Piekarnik do zabudowy otwierany "na bok"

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »