Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pomysł na interes

Grupy

Szukaj w grupach

 

pomysł na interes

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-12-26 23:43:04

Temat: Re: pomysł na interes
Od: "Immona" <c...@W...zpds.com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
news:4245461105$20041227003835@ewcia.kloups...

>> Z doswiadczen bycia klientem takiego serwisu moge dac nastepujace rady:
[cut]
>
> Z ciakawosci, czy spraedawano kanapki typu "wyszukane" ? Np. z
> wedzonym lososiem, z serem z orzechami, z mozarella di buffala, itp ?
>

Za dawno to bylo, zebym szczegolowo pamietala menu, na pewno byly wsrod nich
oparte na: twarozku, wedlinie, jajku, serze. Ich zaleta byly dodatki - duzo
ogorka, pomidora, suszona cebulka, majonezy, przyprawy - po prostu duzo
skladnikow w jednej kanapce i to byla decydujaca cecha, ktora wygrywaly z
produkcja domowa. Wersja lux to chyba bylo salami, jakichs bardzo
wyrafinowanych nie bylo.

I.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-12-26 23:44:16

Temat: Re: pomysł na interes
Od: "KIGAM" <K...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Nie. Sanepid sie pewnego dnia pojawi pod adresem ktory podales, i
> wtedy wszystko musi byc w normie.

> Nie, nie. Mechanizm jest troche inny : jezeli ktos sie zle poczuje
> (NIEKONIECZNIE z powodu twoich kanapek) i zatrucie zostanie zgloszone
> de Sanepidu to Sanepid sprawdzi WSZYSTKIE punkty sprzedazy zywnosci
> z ktorych dana osoba korzystala. Dlatego musisz byc w normach, nawet
> jezeli masz wszystko swiezusienkie. Jak bierzesz sie za zarabianie
> na karmieniu ludzi na miescie to musisz to wziasc pod uwage. C'est la
> vie :)

mówiac o "naginaniu " mysłałem tylko o tym koszyku wiklinowym gdyż uważam
ze lodwki turystyczne nie sa zbyt estetyczne ...........

Pozdrawiam
Michał


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-26 23:48:25

Temat: Re: pomysł na interes
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 27 décembre 2004 ŕ 00:28:32, vous écriviez :

> w sanepidzie byłem zaczęli rozmowy o tym czym to będę przewoził gdzie robił
> rozmowy dość bezsensowne

Nie. Sanepid sie pewnego dnia pojawi pod adresem ktory podales, i
wtedy wszystko musi byc w normie.

> podstawa sukcesu komuś posmakuje to będzie kupował ktoś się "zatruje" strącę
> pewnie cala klientele

Nie, nie. Mechanizm jest troche inny : jezeli ktos sie zle poczuje
(NIEKONIECZNIE z powodu twoich kanapek) i zatrucie zostanie zgloszone
de Sanepidu to Sanepid sprawdzi WSZYSTKIE punkty sprzedazy zywnosci
z ktorych dana osoba korzystala. Dlatego musisz byc w normach, nawet
jezeli masz wszystko swiezusienkie. Jak bierzesz sie za zarabianie
na karmieniu ludzi na miescie to musisz to wziasc pod uwage. C'est la
vie :)


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-26 23:58:50

Temat: Re: pomysł na interes
Od: "rezist.com" <s...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Z firm kateringowych jakie znam i z jakich korzystam ceny
sie ksztaltuja:

kanapka w ciemnym pieczywie (chleb) - 3 pln
kanapka w bulce (kajzerka) - 3 pln
kanapka w dlugiej bulce (paluch) - 3,50 lub 4
tutaj cena zalezy od posypki)
kanpka w malym chlebku pita - 4 pln

Kanapki sa wg schematu:

W kazdej jest salata, jajko i pomidor. jajka nie ma
w kanapkach z twarozkiem i lososiem, natomiast
istnieje opcja pasty jajecznej.

kanapki z serami sa w wersji zwyklej i z serem wedzonym.

Oprocz tego sa kanapki z salami, miesem pieczonym (np schab)
lub swieza poledwica.

Wszystko to oczywiscie z salata, pomidorem, ogorkami czasem
i roznymi didatkami, np do kanapki z serem i tunczykiem
jest dodawana pokrojona oliwka.

Od razu przestroga. Z dala supermarketowych wedlin.
Czasem po jednym dniu, zaczynaja sie one kleic i smierdziec.

W kanapkach typu pita najczesciej sa twarozki i tam jest
juz wylacznie pokrojony szczypior + rzodkiewka.

Mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem :)

--
tomek nowak
http://rezist.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 00:02:13

Temat: Re: pomysł na interes
Od: "KIGAM" <K...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem :)


Bardzo pomogłes
wielkie dzieki !!!!!

zreszta dzieki dla wszytkich ktorzy sie wypowiadaja o to mi wlasinie
chodzilo by wywolac dyskusje ktora nie dosc ze przyniesie mi jakies
informacje to jeszcze zmotywuje do dzialania .

Pozdrawiam
Michał


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 00:03:39

Temat: Re: pomys? na interes
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 27 décembre 2004 ? 00:34:45, vous écriviez :

> ten temacik jest na 2 grupach moze dlatego to zamieszanie
> pytanie dotyczy zarowno menu (pl.rec.kuchnia) jak i szans jak Wy drodzy
> grupowicze postrzegacie szanse przetrwanai tego interesu (pl.rec.biznes i po
> czesci pl.rec. kuchnia)

To ja juz sie wypowiem tylko na temat kulinarny :)

Czuje sie jakos upowazniona poniewaz zywie sie z ochota kanapkami w
biurze ;)

Nie robie kanapek w domu, poniewaz kanapka po kilku godzinach pobytu w
teczce, wymieka :-(

Jak pisze Immona, prawdziwym urokiem kanapek sa skladniki, w tym tkzw.
"mokre" (majonez, pomidor, itp). Niestety chleb (a jeszcze bardziej
bagietka) tym sie dosyc szybko nasacza. I w momencie konsumpcji
kanapka "z domu" jest rozciapciana :-(

Osoby ktore kanapki przywoza "z domu" maja w zwiazku z tym kanapki
dosyc suche (wedlina, ser, ew. ogorek, itp). To jest smaczne, ale
monotonne. Zaleza twojego pomyslu jest to ze mozesz im urozmaicic
zycie :)


Ewcia



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 00:08:00

Temat: Re: pomys? na interes
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 27 décembre 2004 ? 00:43:04, vous écriviez :

> Za dawno to bylo, zebym szczegolowo pamietala menu, na pewno byly wsrod nich
> oparte na: twarozku, wedlinie, jajku, serze. Ich zaleta byly dodatki - duzo
> ogorka, pomidora, suszona cebulka, majonezy, przyprawy - po prostu duzo
> skladnikow w jednej kanapce i to byla decydujaca cecha, ktora wygrywaly z
> produkcja domowa. Wersja lux to chyba bylo salami, jakichs bardzo
> wyrafinowanych nie bylo.

Dzieki. Wydaje mi sie wiec ze kanapki "lux" istnieja raczej w
okolicach centrum biurowych (bardzo) duzych miast, i ze mam racje
szukajac rozpaczliwie moich ukochanych kanapek wypchanych tunczykiem z
puszki wymieszanym z majonezem :)


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 00:16:33

Temat: Re: pomys? na interes
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 27 décembre 2004 ? 01:03:39, vous écriviez :

> To ja juz sie wypowiem tylko na temat kulinarny :)

> Czuje sie jakos upowazniona poniewaz zywie sie z ochota kanapkami w
> biurze ;)


To jeszcze jedna idea : kanapki z maslem musztardowym (maslo utarte z
ostra musztarda), tylko raz na cos takiego wpadkam, i bylo boskie :)

Kanapka byla zwykla i glupia : z szynka i z serem, i z niczym wiecej.
Ale to maslo wszystko zmienilo :)




Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 00:30:54

Temat: Re: pomysł na interes
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 27 décembre 2004 ŕ 00:28:32, vous écriviez :

> firma będzie na początku jednoosobowa i założę sobie np. 8 godzinny dzien.
> pracy to wystarczy sprzedać około 150 szt. dziennie żeby wyjść na swoim o

Jeszcze jedna uwaga (wez jednak pod uwage ze mam tylko doswiadczenie
kanapkowo-biurowe z Francji, gdzie zwyczaje kanapkowa sa nieco inne):
nie koncentrowala bym sie tylko na porze obiadowej, jast sporo osob
ktore maja ochote cos przegryzc w okolicach powieczorku, i to
niekoniecznie slodkiego. W tym wypadku fajna kanapka malego formatu
(taka pol-kanapka) jest zazwyczaj mile widziana.
Nie sadze zeby to zjawisko istnialo dla salatek :)


Ewcia



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-27 01:22:20

Temat: Re: pomysł na interes
Od: "rezist.com" <s...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

> Ale to maslo wszystko zmienilo :)

Ha, nie ma to jak maslo orzechowe :) Ale to juz hardcore,
dla wielbicieli lekko slonawego i kalorycznego zarcia :)

--
tomek nowak
http://rezist.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ajerkoniak.
piermieni
zupka wigilijna
Lenistwo
[p] murzynek a la piernik z powidłami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »