« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-15 14:49:43
Temat: [przepis] Barszcz czerwony czysty tradycyjnyhttp://www.puella.pl/artykul/365/365.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-16 11:10:31
Temat: Re: [przepis] Barszcz czerwony czysty tradycyjny
Użytkownik "mekeke" <w...@p...pl> napisał w wiadomości
news:ati4sm$ro0$1@news.tpi.pl...
> http://www.puella.pl/artykul/365/365.html
>
tradycyjny z cytryną! dobre sobie ;-))
--
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, ICQ 14539957; GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 16:16:09
Temat: Re: [przepis] Barszcz czerwony czysty tradycyjny
> tradycyjny z cytryną! dobre sobie ;-))
wiesz tradycja nie musi miec 600 lat ten przepis ma ze 30 lat a obawiam sie
ze cytryna w polsce znana jest jeszcze dluzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 23:37:27
Temat: Re: [przepis] Barszcz czerwony czysty tradycyjnyOn Mon, 16 Dec 2002 17:16:09 +0100, "Aleksandra"
<n...@g...pl> wrote:
>
>> tradycyjny z cytryną! dobre sobie ;-))
>
>wiesz tradycja nie musi miec 600 lat ten przepis ma ze 30 lat a obawiam sie
>ze cytryna w polsce znana jest jeszcze dluzej
Tradycyjny - znaczy kiszony. Jak juz ktos nie ma na to czasu - mozna
zakwasic kwasem mlekowym. Jak i na to nie ma czasu - ostateczna
granica jest zakwaszenie kwaskiem cytrynowym. Uzycie cytryny
pozostawia niestety zmiany w smaku i zapachu, o zakwaszaniu octem nie
bede sie wypowiadal ze wzgledu na jeden z artykulow Kodeksu
Wykroczen...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |