| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-04 12:09:59
Temat: rocznica ślubuMoi rodzice za parę dni maja 30 rocznice ślubu. Postanowiłam w związku z tym
przygotować jakaś uroczysta kolacyjkę, ale nie bardzo wiem co zrobić
Poradźcie mi cos.
--
Pozdrawiam
AGA
--------------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-04 16:54:19
Temat: Re: rocznica ślubu"Zezuje" na Twojego posta i nie wiem jak sie zwrocic ;-) Edwardzie , Ago ...
Pytanie warto by zawezic wg klucza:
co rodzice lubia
co im nie zaszkodzi etc.
Przyjecie w moim mniemaniu musi posiadac klucz.
Najprostrzy : narodowy, ale rowniez moze byc wg gustow smakowych slodko
gorzko.
Najfajniej jest samemu cos stworzyc.
Sprawdz na google w grupach dyskusyjnych dyskusje na tematy przyjeciowe.
--
Pozdrawiam
Artur
Użytkownik "edward" <u...@w...pl> napisał w wiadomości
news:al4sqo$94o$1@absinth.dialog.net.pl...
> Moi rodzice za parę dni maja 30 rocznice ślubu. Postanowiłam w związku z
tym
> przygotować jakaś uroczysta kolacyjkę, ale nie bardzo wiem co zrobić
> Poradźcie mi cos.
>
> --
> Pozdrawiam
> AGA
> --------------------------------------------------
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 17:56:17
Temat: Re: rocznica ślubusama nie wiem co zrobić nie mam żadnego pomysłu.Jedyne co wiem to tato nie
lubi ryżu. Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
--
Pozdrawiam
Edward U.
--------------------------------------------------
Użytkownik "Artur Z" <a...@p...com> napisał w wiadomości
news:al5e4d$s7o$1@news.tpi.pl...
> "Zezuje" na Twojego posta i nie wiem jak sie zwrocic ;-) Edwardzie , Ago
...
> Pytanie warto by zawezic wg klucza:
> co rodzice lubia
> co im nie zaszkodzi etc.
> Przyjecie w moim mniemaniu musi posiadac klucz.
> Najprostrzy : narodowy, ale rowniez moze byc wg gustow smakowych slodko
> gorzko.
> Najfajniej jest samemu cos stworzyc.
> Sprawdz na google w grupach dyskusyjnych dyskusje na tematy przyjeciowe.
>
> --
> Pozdrawiam
> Artur
>
> Użytkownik "edward" <u...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:al4sqo$94o$1@absinth.dialog.net.pl...
> > Moi rodzice za parę dni maja 30 rocznice ślubu. Postanowiłam w związku z
> tym
> > przygotować jakaś uroczysta kolacyjkę, ale nie bardzo wiem co zrobić
> > Poradźcie mi cos.
> >
> > --
> > Pozdrawiam
> > AGA
> > --------------------------------------------------
> >
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 18:28:58
Temat: Re: rocznica ślubu> Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
Nic z tego nie rozumiem?!!!
Dla dwojga?
Przy świecach?
Na rocznicę 30!!!
To butelka zimnego szampana, kawior i w tym wieku nawet prezerwatywy nie
są potrzebne!!!
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 18:39:47
Temat: Re: rocznica ślubu
Jerzy wrote:
>
> > Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
>
> Nic z tego nie rozumiem?!!!
> Dla dwojga?
> Przy świecach?
> Na rocznicę 30!!!
> To butelka zimnego szampana, kawior i w tym wieku nawet prezerwatywy nie
> są potrzebne!!!
> ;-)))
JERZY!!!!! a moze maja po 48 lat? i co wtedy? beda mieli bachora, ktory
bedzie udawal, ze to jego dziadkowie, jak dorosnie :)))))))
A na serio, to bliny z kawiorem dobre by byly. Albo inne afrodyzjakowe
jedzenia. Rzuccie jakimis afrodyzjakami, bo mnie sie tylko seler przypomina.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 19:00:27
Temat: Re: rocznica ślubua czego tu nie rozumiesz 30 rocznica i chciała bym aby spędzili ja sami
--
Pozdrawiam
Edward U.
--------------------------------------------------
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:al5jd6$hkj$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
>
> Nic z tego nie rozumiem?!!!
> Dla dwojga?
> Przy świecach?
> Na rocznicę 30!!!
> To butelka zimnego szampana, kawior i w tym wieku nawet prezerwatywy nie
> są potrzebne!!!
> ;-)))
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
> "Learn the rules. Then break some."
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 19:02:00
Temat: Re: rocznica ślubukawior i szampan to już oni sami sobie zaserwują A ja bym chciała kolacje
zrobić jakąś fajna dla nich
--
Pozdrawiam
Edward U.
--------------------------------------------------
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:al5jd6$hkj$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
>
> Nic z tego nie rozumiem?!!!
> Dla dwojga?
> Przy świecach?
> Na rocznicę 30!!!
> To butelka zimnego szampana, kawior i w tym wieku nawet prezerwatywy nie
> są potrzebne!!!
> ;-)))
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
> "Learn the rules. Then break some."
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 20:10:20
Temat: Re: rocznica ślubu
edward wrote:
>
> kawior i szampan to już oni sami sobie zaserwują A ja bym chciała kolacje
> zrobić jakąś fajna dla nich
>
> --
> Pozdrawiam
> Edward U.
>
Edward, a ty jestes plci zenskiej? tzn. Edzia a nie Edziu?
A tu podam ci przepis na ladnie wygladajace danie z lososia:
Filet z lososia na 2 osoby
2 lyzki maki
1 lyzeczka pieprzu
1 lyzeczka ziol prowansalskich
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki cayenne
1 lyzka dobrej oliwy
duza ladna salata, np. z pomidorami, ogorkami i papryka
makaron ugotowany al dente (skoro tata nie lubi ryzu)
sos zielony nr.1
Rozgrzac piec. Przygotowac salate. Nakryc stol, ogrzac talerze. Mala
blache lub naczynie zaroodporne posmarowac oliwa.
Ziola, pieprz i sol utrzec na proszek w mozdzierzu, umiescic w worku
plastikowym, zmieszac z maka i dodac filet pokrojony w grube plastry
czy kawalki, mniej wiecej tej samej wielkosci, potrzasac workiem, az sie
ryba dokladnie tym pokryje. Wylozyc na posmarowana blache w pojedynczej
warstwie, piec 4 minuty z kazdej strony, az srodek najgrubszego kawalka
bedzie prawie upieczony. Umiescic pod opiekaczem na 1 minute. W
miedzyczasie ugotowac makaron i przygotowac sos (ponizej).
Ulozyc rybe na ogrzanych talerzach z makaronem, polac artystycznie sosem.
Sos zielony nr.1
garsc lisci swiezej kolendry
mala garsc lisci swiezej bazylii
pol szklanki rosolu
pol szklanki smietanki
duzo pieprzu
maly zabek czosnku
Zmielic wszystko w blenderze, przelac do malego garnuszka, doprowadzic
do zawrzenia i podgotowac przez 5 minut na malym ogniu. Goracy wylac na
makaron i rybe, podac natychmiast, mozna posypac orzeszkami piniowymi.
Na deser zrobic mus cytrynowy lub czekoladowy, przepisy w archiwum.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 20:18:54
Temat: Re: rocznica ślubu"edward" <u...@w...pl> a écrit dans le message de news:
al5h45$cvv$...@a...dialog.net.pl...
> sama nie wiem co zrobić nie mam żadnego pomysłu.Jedyne co wiem to tato nie
> lubi ryżu. Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
>
Na razie z tego zrozumialam, ze Twoi rodzice jedza we dwoje, a ty dookola
biegasz, i do kuchni.... troche jak kelner :-((
Jezeli sie myle, to sprobuj jakos inaczej wytlumaczyc...
Ewcia
(wielbicielka kolacji we dwoje)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-04 20:20:18
Temat: Re: rocznica slubu/drugi przepis
"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
>
> "edward" <u...@w...pl> a écrit dans le message de news:
> al5h45$cvv$...@a...dialog.net.pl...
> > sama nie wiem co zrobić nie mam żadnego pomysłu.Jedyne co wiem to tato nie
> > lubi ryżu. Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
> >
>
> Na razie z tego zrozumialam, ze Twoi rodzice jedza we dwoje, a ty dookola
> biegasz, i do kuchni.... troche jak kelner :-((
> Jezeli sie myle, to sprobuj jakos inaczej wytlumaczyc...
>
Acha, jeszcze jedno mi sie przypomnialo, latwe, szybkie i pyszne:
no wiec kolorowa salata oczywiscie, i makaron lub ziemniaki, najladniej
jakby byly w kulkach, podgotowane i obsmazone na masle az dojda, z
galazka rozmarynu dla smaku, a do tego
Piersi kurze w sosie pieczarkowo-smietankowym
2 piersi
2 lyzeczki kruszonego pieprzu
2 lyzki masla
1/4 szklanki rosolu
1/4 szklanki smietanki kremowki
1/4 kg pieczarek
Pieczarki pokroic i usmazyc. Piersi posypac GRUBO pieprzem i usmazyc na
masle w glebokiej patelni, az brazowe po obu stronach i na wylot
przesmazone. Zdjac piersi z patelni, zalac ja rosolem i smietanka,
zeskrobac, dodac usmazone pieczarki i dusic 2 minuty. Wlozyc piersi z
powrotem do patelni, doprowadzic do delikatnego zawrzenia i podac. Nie
dusic, bo stwardnieja.
Zaznaczam, ze ta ilosc pieprzu jest prawie kompletnie zneutralizowana
smietanka, wiec nalezy je naprawde grubo posypac.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |