Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!newsfeed.cwix.com!newsfeed.avtel.n
et!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: rocznica slubu/drugi przepis
References: <al4sqo$94o$1@absinth.dialog.net.pl> <al5e4d$s7o$1@news.tpi.pl>
<al5h45$cvv$1@absinth.dialog.net.pl>
<3d766741$0$594$626a54ce@news.free.fr>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 40
Date: Wed, 04 Sep 2002 13:20:18 -0700
NNTP-Posting-Host: 4.60.132.229
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 1031170776 4.60.132.229 (Wed, 04 Sep 2002 13:19:36 PDT)
NNTP-Posting-Date: Wed, 04 Sep 2002 13:19:36 PDT
Organization: None
X-Received-Date: Wed, 04 Sep 2002 13:19:36 PDT (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:123707
Ukryj nagłówki
"Ewa (siostra Ani) N." wrote:
>
> "edward" <u...@w...pl> a écrit dans le message de news:
> al5h45$cvv$...@a...dialog.net.pl...
> > sama nie wiem co zrobić nie mam żadnego pomysłu.Jedyne co wiem to tato nie
> > lubi ryżu. Ma to być bardzo uroczysta kolacja dla dwojga przy świecach
> >
>
> Na razie z tego zrozumialam, ze Twoi rodzice jedza we dwoje, a ty dookola
> biegasz, i do kuchni.... troche jak kelner :-((
> Jezeli sie myle, to sprobuj jakos inaczej wytlumaczyc...
>
Acha, jeszcze jedno mi sie przypomnialo, latwe, szybkie i pyszne:
no wiec kolorowa salata oczywiscie, i makaron lub ziemniaki, najladniej
jakby byly w kulkach, podgotowane i obsmazone na masle az dojda, z
galazka rozmarynu dla smaku, a do tego
Piersi kurze w sosie pieczarkowo-smietankowym
2 piersi
2 lyzeczki kruszonego pieprzu
2 lyzki masla
1/4 szklanki rosolu
1/4 szklanki smietanki kremowki
1/4 kg pieczarek
Pieczarki pokroic i usmazyc. Piersi posypac GRUBO pieprzem i usmazyc na
masle w glebokiej patelni, az brazowe po obu stronach i na wylot
przesmazone. Zdjac piersi z patelni, zalac ja rosolem i smietanka,
zeskrobac, dodac usmazone pieczarki i dusic 2 minuty. Wlozyc piersi z
powrotem do patelni, doprowadzic do delikatnego zawrzenia i podac. Nie
dusic, bo stwardnieja.
Zaznaczam, ze ta ilosc pieprzu jest prawie kompletnie zneutralizowana
smietanka, wiec nalezy je naprawde grubo posypac.
Magdalena Bassett
|