| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-11 12:38:00
Temat: sałatka jarzynowaWitam
Często gotuję pomidorówkę. I zostają mi potem warzywa
ugotowane w całości. Marchewka, pietruszka, seler.
Robię z nich sałatkę jarzynową. Dodaje jajka na twardo,
ogórki kiszone, jabłko, groszek, kukurydzę i majonez.
Powiem szczerze, że już mi się ona znudziła.
Jak można inaczej wykorzystać takie warzywa ugotowane?
Może jakiś inny wariant sałatki? Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-11 13:07:23
Temat: Re: sałatka jarzynowa
Użytkownik "Sylvja" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
news:duugbg$r6m$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> Często gotuję pomidorówkę. I zostają mi potem warzywa
> ugotowane w całości. Marchewka, pietruszka, seler.
> Robię z nich sałatkę jarzynową. Dodaje jajka na twardo,
> ogórki kiszone, jabłko, groszek, kukurydzę i majonez.
> Powiem szczerze, że już mi się ona znudziła.
> Jak można inaczej wykorzystać takie warzywa ugotowane?
> Może jakiś inny wariant sałatki? Macie jakieś pomysły?
>
> Pozdrawiam
> Sylwia
Ja wszystkie warzywa, oprócz cebuli i pora, po wyjęciu
z wywaru zgniatam widelcem, do tego kroję drobno
białą część pora (surowego), dodaje majonezu, solę,
pieprzę i mam smarowanie do chleba.
Wyczytałam ten przepis w jakimś kobiecym pismie.
Tytułu juz nie pamietam, bo to było dawno.
Pozdrawiam
Mira
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-11 13:22:35
Temat: Re: sałatka jarzynowa
Użytkownik "M.Z." <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:289b0$4412cb8b$540aae99$10764@news.chello.pl...
>> Jak można inaczej wykorzystać takie warzywa ugotowane?
>> Może jakiś inny wariant sałatki? Macie jakieś pomysły?
> Ja wszystkie warzywa, oprócz cebuli i pora, po wyjęciu
> z wywaru zgniatam widelcem, do tego kroję drobno
> białą część pora (surowego), dodaje majonezu, solę,
> pieprzę i mam smarowanie do chleba.
No brzmi smakowicie. Na pewno wypróbuję. Dzięki
Pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-11 14:00:18
Temat: Re: sałatka jarzynowaOn Sat, 11 Mar 2006 13:38:00 +0100, "Sylvja" <s...@t...pl>
wrote:
>Witam
>
>Cz?sto gotuj? pomidorówk?. I zostaj? mi potem warzywa
>ugotowane w ca?o?ci. Marchewka, pietruszka, seler.
>Robi? z nich sa?atk? jarzynow?. Dodaje jajka na twardo,
>ogórki kiszone, jab?ko, groszek, kukurydz? i majonez.
>Powiem szczerze, ?e ju? mi si? ona znudzi?a.
>Jak mo?na inaczej wykorzysta? takie warzywa ugotowane?
>Mo?e jaki? inny wariant sa?atki? Macie jakie? pomys?y?
>
>Pozdrawiam
>Sylwia
>
Ja bym oblala sosem serowym i wlozyla na chwile pod
grill.....albo jak taka jakas wieksza grubsza marchew na przyklad
to pociac ja wzdluz bardzo cienko (obieraczem do ziemniakow) i
zrolowac z czyms pikantnym w srodku, albo zlozyc jak jakis
pakunek.
A z selera to bym zrobila salatke z majonezem wymieszanym ze
smietana i roznymi, jak sa , swiezymi ziolami. Seler w kostke. i
chyba dodac cebuli.w ogole u mnie w domu salatka jarzynowa jest
na bazie selera a nie ziemniakow. i zamiast cebuli daje duzo
pora (znaczy do tego selera wyzej tez mozesz dodac pora a nie
cebuli, zadne normy nie obowiazuja :P)..
jeszcze z selera mozna zrobic puree, wymieszac ze startym serem i
zapiec albo usmazyc jako takie male placuszki. cienkie
pierz, stary improwizator
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-03-11 15:31:26
Temat: Re: sałatka jarzynowa>
> Często gotuję pomidorówkę. I zostają mi potem warzywa
> ugotowane w całości. Marchewka, pietruszka, seler.
>
Część wywaru użyj na pomidorówkę, do reszty skrój te warzywa w kosteczkę,
dodaj śmietany - i masz jarzynową. Można prze włożeniem warzyw ugotować na
tym wywarze 1-2 ziemniaczki takoż w kosteczkę.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-03-11 17:46:15
Temat: Re: zjadam warzywa w zupieUżytkownik "Sylvja" <s...@t...pl> napisał w wiadomości
> Często gotuję pomidorówkę. I zostają mi potem warzywa
> ugotowane w całości.
Ja do niemal kazdej zupy kroje warzywa w drobna kostke, por w pol plasterki
i zjadamy w zupie ;)
Wyjatkiem jest rosol. Chociaz czasem, gdy mam taka ochote kroje i tu
warzywa, ale w niewielkiej ilosci.
Ogolnie inna jestem? Jakies zboczenie "cy cos"?
Ale tak jak ty, gdy mi zostaja warzywa - robie salatke warzywna;)
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-03-11 20:07:13
Temat: Re: zjadam warzywa w zupie
> Ja do niemal kazdej zupy kroje warzywa w drobna kostke, por w pol
plasterki
> i zjadamy w zupie ;)
> Wyjatkiem jest rosol. Chociaz czasem, gdy mam taka ochote kroje i tu
> warzywa, ale w niewielkiej ilosci.
> Ogolnie inna jestem? Jakies zboczenie "cy cos"?
jeżeli jesteś inna to ja również :)
u mnie obowiązkowo w zupie warzywka krojone w kostkę muszą "pływać"
rina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-03-11 20:13:14
Temat: Re: zjadam warzywa w zupieUżytkownik "rina" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:duvalt$lgr$1@news.task.gda.pl...
> Ja do niemal kazdej zupy kroje warzywa w drobna kostke, por w pol
> plasterki i zjadamy w zupie ;)
>> Wyjatkiem jest rosol. Chociaz czasem, gdy mam taka ochote kroje i tu
>> warzywa, ale w niewielkiej ilosci. Ogolnie inna jestem? Jakies zboczenie
>> "cy cos"?
> > jeżeli jesteś inna to ja również :)
> u mnie obowiązkowo w zupie warzywka krojone w kostkę muszą "pływać"
>
Pocieszę Was obie - u mnie jest tak samo ;)
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-03-11 20:54:55
Temat: Re: salatka jarzynowaPokrojone warzywa zalac sosem beszamelowym , posypac zóltym serem
i zapiec . Mozna to zrobic na jakims podkladzie - np. jaja (
wyjdzie cos w rodzaju omletu ) , albo na szynce .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |