Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newshub.sdsu.edu
!newsfeed-east.nntpserver.com!nntpserver.com!statler.nntpserver.com!indigo.octa
news.net!news-out.octanews.net!canary.octanews.net!news-out.readnews.com!spool-
big1.readnews.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sałatka jarzynowa
Date: Sat, 11 Mar 2006 14:00:18 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <g...@4...com>
References: <duugbg$r6m$1@news.onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 34
NNTP-Posting-Host: cb60dec7.reader.corenews.com
X-Trace: DXC=2U^k>U>^`F5X^5je25jRh4`hRICh7WHa7==cYh3R;@b>\CPAmi0jLj;nLTF24^:h^0`;@En6
1<HA6T@N4?I6FgR9
X-Complaints-To: a...@c...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:262720
Ukryj nagłówki
On Sat, 11 Mar 2006 13:38:00 +0100, "Sylvja" <s...@t...pl>
wrote:
>Witam
>
>Cz?sto gotuj? pomidorówk?. I zostaj? mi potem warzywa
>ugotowane w ca?o?ci. Marchewka, pietruszka, seler.
>Robi? z nich sa?atk? jarzynow?. Dodaje jajka na twardo,
>ogórki kiszone, jab?ko, groszek, kukurydz? i majonez.
>Powiem szczerze, ?e ju? mi si? ona znudzi?a.
>Jak mo?na inaczej wykorzysta? takie warzywa ugotowane?
>Mo?e jaki? inny wariant sa?atki? Macie jakie? pomys?y?
>
>Pozdrawiam
>Sylwia
>
Ja bym oblala sosem serowym i wlozyla na chwile pod
grill.....albo jak taka jakas wieksza grubsza marchew na przyklad
to pociac ja wzdluz bardzo cienko (obieraczem do ziemniakow) i
zrolowac z czyms pikantnym w srodku, albo zlozyc jak jakis
pakunek.
A z selera to bym zrobila salatke z majonezem wymieszanym ze
smietana i roznymi, jak sa , swiezymi ziolami. Seler w kostke. i
chyba dodac cebuli.w ogole u mnie w domu salatka jarzynowa jest
na bazie selera a nie ziemniakow. i zamiast cebuli daje duzo
pora (znaczy do tego selera wyzej tez mozesz dodac pora a nie
cebuli, zadne normy nie obowiazuja :P)..
jeszcze z selera mozna zrobic puree, wymieszac ze startym serem i
zapiec albo usmazyc jako takie male placuszki. cienkie
pierz, stary improwizator
K.T. - starannie opakowana
|