Data: 2006-03-11 14:00:18
Temat: Re: sałatka jarzynowa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 11 Mar 2006 13:38:00 +0100, "Sylvja" <s...@t...pl>
wrote:
>Witam
>
>Cz?sto gotuj? pomidorówk?. I zostaj? mi potem warzywa
>ugotowane w ca?o?ci. Marchewka, pietruszka, seler.
>Robi? z nich sa?atk? jarzynow?. Dodaje jajka na twardo,
>ogórki kiszone, jab?ko, groszek, kukurydz? i majonez.
>Powiem szczerze, ?e ju? mi si? ona znudzi?a.
>Jak mo?na inaczej wykorzysta? takie warzywa ugotowane?
>Mo?e jaki? inny wariant sa?atki? Macie jakie? pomys?y?
>
>Pozdrawiam
>Sylwia
>
Ja bym oblala sosem serowym i wlozyla na chwile pod
grill.....albo jak taka jakas wieksza grubsza marchew na przyklad
to pociac ja wzdluz bardzo cienko (obieraczem do ziemniakow) i
zrolowac z czyms pikantnym w srodku, albo zlozyc jak jakis
pakunek.
A z selera to bym zrobila salatke z majonezem wymieszanym ze
smietana i roznymi, jak sa , swiezymi ziolami. Seler w kostke. i
chyba dodac cebuli.w ogole u mnie w domu salatka jarzynowa jest
na bazie selera a nie ziemniakow. i zamiast cebuli daje duzo
pora (znaczy do tego selera wyzej tez mozesz dodac pora a nie
cebuli, zadne normy nie obowiazuja :P)..
jeszcze z selera mozna zrobic puree, wymieszac ze startym serem i
zapiec albo usmazyc jako takie male placuszki. cienkie
pierz, stary improwizator
K.T. - starannie opakowana
|