| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-15 15:32:53
Temat: seler naciowy-co z niego w calosci?zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
lezy i lezy w lodowce...
moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-15 17:07:59
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?Dnia 2003-09-15 17:32, Użytkownik rena napisał:
> zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
> lezy i lezy w lodowce...
> moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
> naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
>
>
ja dodaję seler naciowy do kotletów z kaszy gryczanej i okrawków wędlin
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-15 20:04:10
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?On Mon, 2003-09-15 at 17:32, rena wrote:
> zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
> lezy i lezy w lodowce...
> moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
> naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
Moja tesciowa zapieka calego, z liscmi, pod beszamelem. Strzegolow nie
znam, ale niezle to bylo...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-16 10:52:02
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?In <bk4rlc$utf$1@absinth.dialog.net.pl>, Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl>
writes:
>Dnia 2003-09-15 17:32, Użytkownik rena napisał:
>> zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
>> lezy i lezy w lodowce...
>> moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
>> naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
>
>ja dodaję seler naciowy do kotletów z kaszy gryczanej i okrawków wędlin
>
Mniam , pełny przepis proszę :)
Marek
--
Never go out, and, if you do,
you'll never come back
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-16 11:16:22
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?>>ja dodaję seler naciowy do kotletów z kaszy gryczanej i okrawków wędlin
>>
>
>
> Mniam , pełny przepis proszę :)
>
>
> Marek
a proszę uprzejmie :-):
Zeszklić na maśle drobno posiekaną cebulę, dodać ok. 15-20 dag.
posiekanych okrawków wędlin, przesmażyć. lekko przestudzić (można dodać
trochę startego obsuszonego oscypka, ale ja wolę dodawać wyżej
wymieniony seler :-) ). ugotowaną kaszę gryczaną (2-2,5 szklanki)
przepuścić przez maszynkę, połączyć z cebulą i wędliną. dodać trochę
soli i pieprzu, 2 całe jaja, wyrobić masę, uformować nieduże kotlety i
smażyć z obu stron.
proste, nie? :-) to zmodyfikowany przepis na bazie z "Tanie gotowanie"
Biblioteczki Poradnika Domowego.
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 08:22:02
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?rena wstukal(a) pracowicie:
> zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
> lezy i lezy w lodowce...
> moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
> naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
>
Można zrobić sałatkę na słodko, bardzo zacna jest: seler w kostkę,
jabłko w kostkę w sporej ilości, rodzynki, orzechy, śmietana (a może
majonez?), pewnie warto doprawić cukrem/solą.
Antek Goldstein
--
___/___ : I Nie wierzę informacjom nie zdementowanym. I
< 102 >======= I I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I__________________________________(Książę Gorczakow)_I
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 09:22:51
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?Antoni Goldstein napisal(a):
>> zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
>> lezy i lezy w lodowce...
>> moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
>> naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
>>
>Można zrobić sałatkę na słodko,
Tutaj chodzilo o seler naciowy....
>bardzo zacna jest: seler w kostkę,
>jabłko w kostkę w sporej ilości, rodzynki, orzechy, śmietana (a może
>majonez?),
Tez robie ta surowke - dobra jest. Z tym, ze ja scieram seler i jablko
na grubej tarce. Daje troche smietany i troche majonezu.
>pewnie warto doprawić cukrem/solą.
Nie ma potrzeby.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-26 12:43:09
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?> Tutaj chodzilo o seler naciowy....
>
I bardzo dobrze, bo moim zdaniem wyżej przedstawiony przepis jest właśnie z
selerem naciowym. Twoja sałatka, to już całkiem inna bajka.
Ja do tej z selerem naciowym nie dodaję śmietany ani majonezu, ale dodaję
pomarańczę i brzoskwinie z puszki. Nie dodaję żadnego sosu, bo owoce
puszczają sok i jest super :)
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-28 11:58:47
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?Marcin E. Hamerla wstukal(a) pracowicie:
>>> zwykle w przepisach nalezy dodac 1-2 galazki selera naciowego, a on potem
>>> lezy i lezy w lodowce...
>>> moze macie jakis smaczny przepisy, ktory spozytkowalby wieksza czesc selera
>>> naciowego? nie wiem: moze jakas zupa?
>>>
>>Można zrobić sałatkę na słodko,
> Tutaj chodzilo o seler naciowy....
Ale ja to robię z naciowego :)
>>bardzo zacna jest: seler w kostkę,
>>jabłko w kostkę w sporej ilości, rodzynki, orzechy, śmietana (a może
>>majonez?),
>
> Tez robie ta surowke - dobra jest. Z tym, ze ja scieram seler i jablko
> na grubej tarce. Daje troche smietany i troche majonezu.
Jeśli robisz ze zwykłego selera, polecam jeszcze koncentrat pomidorowy
(choć wtedy raczej bez orzechów).
Antek Goldstein
--
___/___ : I Komu w drogę, temu widły w nogę. I
< 102 >======= I I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_____________________________(przysłowie harcerskie)_I
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-28 11:59:31
Temat: Re: seler naciowy-co z niego w calosci?KasiaO wstukal(a) pracowicie:
>> Tutaj chodzilo o seler naciowy....
>>
> I bardzo dobrze, bo moim zdaniem wyżej przedstawiony przepis jest właśnie z
> selerem naciowym. Twoja sałatka, to już całkiem inna bajka.
> Ja do tej z selerem naciowym nie dodaję śmietany ani majonezu, ale dodaję
> pomarańczę i brzoskwinie z puszki. Nie dodaję żadnego sosu, bo owoce
> puszczają sok i jest super :)
Dokładnie. I sam naciowy jest mocno soczysty...
Antek Goldstein
--
___/___ : I Będziemy pchać w brzuch, aż przed oczami zjawią I
< 102 >======= I nam się takie niebieskie kropki! I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_______________________________________________(Alf
)_I
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |