| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-18 09:14:13
Temat: Odp: sezon grilowy nietypowy- wyszlo dlugie SORRY
Ugotowane warzywa marchewka, pietruszka, kilka liści kapusty, cebula
(wlasciwie co komu przyjdzie do glowy, ale tak zeby uzyskana pasta nie miala
zbyt wyrazistego smaku) ugotować, najlepiej w rosole odcedzić i przetrzeć
dodając duzo ostrej papryki .
Przygotowac sos: sos sojowy pol na pol z woda, dodac papryke, zmiazdzony
czosnek, odrobine pokrojonego w zapalke pora, odrobine oleju i ziarna
sezamowego. wymieszać odstawić na godzine
Mieso najlepiej czerwone pokroic w niezbyt grube plastry, ewentualnie
zamarynowac w przygotowanym sosie.
upiec na grilu a nastepnie zmoczyc w sosie, nalozyc odrobine pasty
warzywnej, zawinac w lisc salaty i do buzi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-26 12:46:56
Temat: Re: sezon grilowy nietypowy- wyszlo dlugie SORRYPolecam na deser banany. Przyznaje, ze przepis wzielam rok temu
z grupy, ale sa super i zadziwiaja wszystkich:
Banana (w skorze) nakroic wzdluz z gory, w naciecie wsunac podluzny kawalek
czekolady. Polozyc na ruszcie i piec az skora bedzie czarna.
Nie obracac (!!) oczywiscie. Przed podaniem mozna w naciecie
ciut dobrego rumu, maraschino lub co mamy. Podajemy gorace w skorze - super!!
Pozdrawiam
Barbara Z.
Artur8 napisał:
> Co Wy na to ?
> Moze juz dosc stekow, zeberek,karkowek i innych zwyklych kielbas typowo
> pieczonych na grilu. Mysle ze conajmniej 99,9% z Was (stalych grupowiczow)
> ma jakis specjany przysmak grilowy godny polecenia innym - przysmak
> sprawdzony i jedyny w swoim rodzaju. Podzielcie sie wiec swoimi
> doswiadczeniami z innymi (upiec cos dobrego na grilu wcale nie jest latwo -
> sami wiecie ) Pomozcie innym i podajcie Wasze cenne przepisy i porady jak
> zrobic to dobrze - mysle ze najbardziej cenne beda te przepisy, ktore opisza
> proces przygotowania potraw i skladnikow bardzo dokladnie tak aby kazdy
> domorosly grilowicz mogl je zrozumiec bez encyklopedi. Tak dumam ze bardzo
> dobrze bylo by podac dokladne przpisy - typu aby kielbase upiec solo na
> grilu (we wlasnym sosie) dobrze jest ja przed pieczeniem sparzyc (czytaj -
> oblac wrzatkiem) - wszystcy z Was dobrych kucharzy wiedza o tym, ale ja
> stracilem troche czasu i kielbas zanim do tego doszedlem. Prosze wiec Was w
> imieniu ludzi takich jak ja, czyli zagladajacych na grupe tylko po to aby
> znalezc jakis dobry przepis o dobre przepisy na wszystko - w tym momencie na
> grila bo idzie sezon.
> Powiem Wam jeszcze jedno - do tych niezbyt czesto zagladajacych - zupa
> cebulowa 'ala Magdalena i
> sledzie 'ala po kaszubsku wg Sory ???? (nazywa sie wg wyszukiwarki
> "znalazlam dobry przepis na sledzie) sa najlepszymi przepisami jakie w zyciu
> spotkalem i sam zrobilem.
> Mysle ze pod tym postem podpisze sie kilu ludzi, a nie podpisze sie wielu
> wiecej takich jak ja (czytaj - tylko czytajacych ta zacna i doswiadczona
> kuchennie grupe). Pozdrawiam Was w imieniu wszystkich nas malo
> doswiadczonych i prosze o jeszcze.
> a...@k...onet.pl
> Pozdrawim Wszystkich serdecznie.
> Pozdrawiam specjalnie Magalene, ktorej adres na m.... ...@a...com nie dziala
> Artur8
--
Wysoka jakość, niskie ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-04 09:41:07
Temat: Re: sezon grilowy nietypowy- wyszlo dlugie SORRYCześć!
> Polecam na deser banany. Przyznaje, ze przepis wzielam rok temu
> z grupy, ale sa super i zadziwiaja wszystkich:
Przeps wspaniały. Przyślij inne, równie smakowite.
Pozdrawiam
Jola Z.
Użytkownik "Michal M" <m...@c...com.pl> napisał w wiadomości
news:392E723F.3DC3E70D@chemnet.com.pl...
> Polecam na deser banany. Przyznaje, ze przepis wzielam rok temu
> z grupy, ale sa super i zadziwiaja wszystkich:
> Banana (w skorze) nakroic :
> Banana (w skorze) nakroic wzdluz z gory, w naciecie wsunac podluzny
kawalek
> czekolady. Polozyc na ruszcie i piec az skora bedzie czarna.
> Nie obracac (!!) oczywiscie. Przed podaniem mozna w naciecie
> ciut dobrego rumu, maraschino lub co mamy. Podajemy gorace w skorze -
super!!
> Pozdrawiam
> Barbara Z.
>
> Artur8 napisał:
>
> > Co Wy na to ?
> > Moze juz dosc stekow, zeberek,karkowek i innych zwyklych kielbas typowo
> > pieczonych na grilu. Mysle ze conajmniej 99,9% z Was (stalych
grupowiczow)
> > ma jakis specjany przysmak grilowy godny polecenia innym - przysmak
> > sprawdzony i jedyny w swoim rodzaju. Podzielcie sie wiec swoimi
> > doswiadczeniami z innymi (upiec cos dobrego na grilu wcale nie jest
latwo -
> > sami wiecie ) Pomozcie innym i podajcie Wasze cenne przepisy i porady
jak
> > zrobic to dobrze - mysle ze najbardziej cenne beda te przepisy, ktore
opisza
> > proces przygotowania potraw i skladnikow bardzo dokladnie tak aby kazdy
> > domorosly grilowicz mogl je zrozumiec bez encyklopedi. Tak dumam ze
bardzo
> > dobrze bylo by podac dokladne przpisy - typu aby kielbase upiec solo na
> > grilu (we wlasnym sosie) dobrze jest ja przed pieczeniem sparzyc
(czytaj -
> > oblac wrzatkiem) - wszystcy z Was dobrych kucharzy wiedza o tym, ale ja
> > stracilem troche czasu i kielbas zanim do tego doszedlem. Prosze wiec
Was w
> > imieniu ludzi takich jak ja, czyli zagladajacych na grupe tylko po to
aby
> > znalezc jakis dobry przepis o dobre przepisy na wszystko - w tym
momencie na
> > grila bo idzie sezon.
> > Powiem Wam jeszcze jedno - do tych niezbyt czesto zagladajacych - zupa
> > cebulowa 'ala Magdalena i
> > sledzie 'ala po kaszubsku wg Sory ???? (nazywa sie wg wyszukiwarki
> > "znalazlam dobry przepis na sledzie) sa najlepszymi przepisami jakie w
zyciu
> > spotkalem i sam zrobilem.
> > Mysle ze pod tym postem podpisze sie kilu ludzi, a nie podpisze sie
wielu
> > wiecej takich jak ja (czytaj - tylko czytajacych ta zacna i doswiadczona
> > kuchennie grupe). Pozdrawiam Was w imieniu wszystkich nas malo
> > doswiadczonych i prosze o jeszcze.
> > a...@k...onet.pl
> > Pozdrawim Wszystkich serdecznie.
> > Pozdrawiam specjalnie Magalene, ktorej adres na m.... ...@a...com nie
dziala
> > Artur8
>
>
>
> --
> Wysoka jakość, niskie ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |