Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.webcorp.com.pl!
not-for-mail
From: Michal M <m...@c...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sezon grilowy nietypowy- wyszlo dlugie SORRY
Date: Fri, 26 May 2000 14:46:56 +0200
Organization: Serwis RUBIKON - http://www.rubikon.pl
Lines: 45
Message-ID: <3...@c...com.pl>
References: <uXhT4.60421$O4.1249569@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: lidia.chemnet.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: aquarius.webcorp.com.pl 959345519 27865 195.205.86.98 (26 May 2000 12:51:59
GMT)
X-Complaints-To: u...@w...com.pl
NNTP-Posting-Date: 26 May 2000 12:51:59 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.07 [pl] (Win98; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:28618
Ukryj nagłówki
Polecam na deser banany. Przyznaje, ze przepis wzielam rok temu
z grupy, ale sa super i zadziwiaja wszystkich:
Banana (w skorze) nakroic wzdluz z gory, w naciecie wsunac podluzny kawalek
czekolady. Polozyc na ruszcie i piec az skora bedzie czarna.
Nie obracac (!!) oczywiscie. Przed podaniem mozna w naciecie
ciut dobrego rumu, maraschino lub co mamy. Podajemy gorace w skorze - super!!
Pozdrawiam
Barbara Z.
Artur8 napisał:
> Co Wy na to ?
> Moze juz dosc stekow, zeberek,karkowek i innych zwyklych kielbas typowo
> pieczonych na grilu. Mysle ze conajmniej 99,9% z Was (stalych grupowiczow)
> ma jakis specjany przysmak grilowy godny polecenia innym - przysmak
> sprawdzony i jedyny w swoim rodzaju. Podzielcie sie wiec swoimi
> doswiadczeniami z innymi (upiec cos dobrego na grilu wcale nie jest latwo -
> sami wiecie ) Pomozcie innym i podajcie Wasze cenne przepisy i porady jak
> zrobic to dobrze - mysle ze najbardziej cenne beda te przepisy, ktore opisza
> proces przygotowania potraw i skladnikow bardzo dokladnie tak aby kazdy
> domorosly grilowicz mogl je zrozumiec bez encyklopedi. Tak dumam ze bardzo
> dobrze bylo by podac dokladne przpisy - typu aby kielbase upiec solo na
> grilu (we wlasnym sosie) dobrze jest ja przed pieczeniem sparzyc (czytaj -
> oblac wrzatkiem) - wszystcy z Was dobrych kucharzy wiedza o tym, ale ja
> stracilem troche czasu i kielbas zanim do tego doszedlem. Prosze wiec Was w
> imieniu ludzi takich jak ja, czyli zagladajacych na grupe tylko po to aby
> znalezc jakis dobry przepis o dobre przepisy na wszystko - w tym momencie na
> grila bo idzie sezon.
> Powiem Wam jeszcze jedno - do tych niezbyt czesto zagladajacych - zupa
> cebulowa 'ala Magdalena i
> sledzie 'ala po kaszubsku wg Sory ???? (nazywa sie wg wyszukiwarki
> "znalazlam dobry przepis na sledzie) sa najlepszymi przepisami jakie w zyciu
> spotkalem i sam zrobilem.
> Mysle ze pod tym postem podpisze sie kilu ludzi, a nie podpisze sie wielu
> wiecej takich jak ja (czytaj - tylko czytajacych ta zacna i doswiadczona
> kuchennie grupe). Pozdrawiam Was w imieniu wszystkich nas malo
> doswiadczonych i prosze o jeszcze.
> a...@k...onet.pl
> Pozdrawim Wszystkich serdecznie.
> Pozdrawiam specjalnie Magalene, ktorej adres na m.... ...@a...com nie dziala
> Artur8
--
Wysoka jakość, niskie ceny - http://rubikon.pl
|