Data: 2000-05-18 09:14:13
Temat: Odp: sezon grilowy nietypowy- wyszlo dlugie SORRY
Od: "krisklos" <k...@m...dmp.corp>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ugotowane warzywa marchewka, pietruszka, kilka liści kapusty, cebula
(wlasciwie co komu przyjdzie do glowy, ale tak zeby uzyskana pasta nie miala
zbyt wyrazistego smaku) ugotować, najlepiej w rosole odcedzić i przetrzeć
dodając duzo ostrej papryki .
Przygotowac sos: sos sojowy pol na pol z woda, dodac papryke, zmiazdzony
czosnek, odrobine pokrojonego w zapalke pora, odrobine oleju i ziarna
sezamowego. wymieszać odstawić na godzine
Mieso najlepiej czerwone pokroic w niezbyt grube plastry, ewentualnie
zamarynowac w przygotowanym sosie.
upiec na grilu a nastepnie zmoczyc w sosie, nalozyc odrobine pasty
warzywnej, zawinac w lisc salaty i do buzi.
|