| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-07 07:33:43
Temat: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy
Przepis z Kamerunu Kokosowe kulki z czekolada
Potrzebny 1 duzy orzech kokosowy, 250g czekolady, 300g cukru, 2
lyzki wody (tu mam maly problem w orginale napisano "2
cuillerées d'eau.")
Oddzielnie zcieramy orzech i czekolade. W garnuszku podgrzewamy
cukier z woda - gdy nabierze jasnokarmelowego koloru ("blond")
dodajemy wiorki kokosowe i bedziemy podgrzewac przez 3-5
minut, mieszajac.Zdejmujemy z ognia i dodajemy polowe startej
czekolady. Porzadnie mieszamy. Pozostawiamy do ostygniecia. Nastepnie
formujemy z masy male kulki (2-3cm) i obtaczamy je w
pozostalej czekoladzie. Przechowujemy w lodowce....
autor i...@p...club-internet.fr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-07 08:03:30
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy> Potrzebny 1 duzy orzech kokosowy
czy zamiast kokosa mozna uzyc zwyklych wiorek kokosowych i jesli tak, to
ile? Wiorki sa duzo tansze.
Mapet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-07 08:41:53
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy> > Potrzebny 1 duzy orzech kokosowy
> czy zamiast kokosa mozna uzyc zwyklych wiorek kokosowych i jesli tak, to
> ile? Wiorki sa duzo tansze.
i łatwiej otworzyć torebkę niż orzech.
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-07 08:57:51
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy
>> > Potrzebny 1 duzy orzech kokosowy
>> czy zamiast kokosa mozna uzyc zwyklych wiorek kokosowych i jesli tak, to
>> ile? Wiorki sa duzo tansze.
>
>i łatwiej otworzyć torebkę niż orzech.
>z
>
eeee tam, maczeta NA PEWNO latwiej orzech ;))
Krysia, biegla w siekaniu maczeta
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-07 09:00:45
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy"Mapet\(ka\)" <l...@w...pl> wrote:
>> Potrzebny 1 duzy orzech kokosowy
>czy zamiast kokosa mozna uzyc zwyklych wiorek kokosowych i jesli tak, to
>ile? Wiorki sa duzo tansze.
>Mapet
..myslta dziewczyny, jakescie takie leniwe......probujcie,
dosypujcie na sluch.....badajcie konsystencje.....ma sie z tego
kulka czekoladowa zrobic......powinno wyjsc........
(Kamerunczykowa jak rano wstaje to bierze koszyk i idzie do
sadu kokosow nazbierac......i do glowy jej nie wpadnie "torba
zwyklych wiorek" ;O>)
agataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-07 09:04:38
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy
>
>>> Potrzebny 1 duzy orzech kokosowy
>>czy zamiast kokosa mozna uzyc zwyklych wiorek kokosowych i jesli tak, to
>>ile? Wiorki sa duzo tansze.
>>Mapet
>
>..myslta dziewczyny, jakescie takie leniwe......probujcie,
>dosypujcie na sluch.....badajcie konsystencje.....ma sie z tego
>kulka czekoladowa zrobic......powinno wyjsc........
>(Kamerunczykowa jak rano wstaje to bierze koszyk i idzie do
>sadu kokosow nazbierac......i do glowy jej nie wpadnie "torba
>zwyklych wiorek" ;O>)
>
>agataW.
wtranacam sie zupelnie nie wiedziec dlaczego...mnie sie przysmak
nie wyswietlil, hehehehehe
a z kokosem masz racje, koszyk siedzi na glowie, pikin -
przywiazany do plec mamusi tkanina w pieeeeekne wzory.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsgroups.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsgroups.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-07 09:28:49
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy> ..myslta dziewczyny, jakescie takie leniwe......probujcie,
> dosypujcie na sluch.....badajcie konsystencje.....ma sie z tego
> kulka czekoladowa zrobic......powinno wyjsc........
czyli konsystencja ma to przypominac tzw "kryzysowki" z platkow owsianych?
Takie geste ma byc, tak? A w ogole to glownie chodzilo mi o to, czy swiezy
kokos ma znaczaco inny smak niz wiorki i czy mozna dac wiorki bez obawy, ze
wyjdzie nam jakies nie wiadomo co smakowo.
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-07 10:28:17
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy"Mapet\(ka\)" <l...@w...pl> wrote:
>czyli konsystencja ma to przypominac tzw "kryzysowki" z platkow owsianych?
>Takie geste ma byc, tak? A w ogole to glownie chodzilo mi o to, czy swiezy
>kokos ma znaczaco inny smak niz wiorki i czy mozna dac wiorki bez obawy, ze
>wyjdzie nam jakies nie wiadomo co smakowo.
..niesmaczne nie moze wyjsc.....kazdy produkt oddzielnie jest
smaczny.....swiezy kokos jest "mokry" i mam wrazenie, ze
bardziej oleisty....generalnie jednak nie sadze Mapetko, ze popelnisz
wileki blad dodajac wiorki torebkowe....
a jesli chodzi o gestosc....coz.....troche geste powinno
byc...(szukamy ochotnika, co na bazie tych proporcji wykona i powie
jak mocno geste wychodzi.......:)
Mapecie- zaryzykuj............:)!
agataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-07 10:48:24
Temat: Re: smakolyk z francuskiej grupy kuchennej (P)-latwy> Mapecie- zaryzykuj............:)!
wlasnie zamierzam zaryzykowac (moze w te sobote mi sie uda), dlatego sie tak
dopytuje. 250 g czekolady to 2 i pol tabliczki, plus ten kokos. Wiec troche
ten eksperyment kosztuje. Ale sie chyba skusze, bo ja wprrost oszalamiajaco
uwielbiam kokosowe conieco.
Mapetka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |