« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-01 19:44:47
Temat: smazenie rybyprosze o podanie sposobu na smazenie zamrozonej oraz swiezej ryby
tak aby podczas smazenia sie nie rozpadala...
serd
pozdr
maciej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-03 15:36:31
Temat: Re: smazenie rybyzbmb wrote:
> prosze o podanie sposobu na smazenie zamrozonej oraz swiezej ryby
> tak aby podczas smazenia sie nie rozpadala...
> serd
> pozdr
> maciej
Mozesz spróbowac potraktowac te rybe sokiem z cytryny i sola na godzine
przed smazeniem. Poza tym, niestety niektore ryby maja taka tendencje do
rozpadania sie.
smaczengo,
Nik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 08:13:48
Temat: Re: smazenie rybyja robie to tak: biore po 1 rybie /tak ok. 20 cm/ na glowe glodnego -
np. dorsz, mintaj, kargulena - i mocze przez 3 godziny w 2 litarch
wody z 2-3 lyzkami soli - obcinam ogon, pletwy, oplukuje i osuszam
papierowym recznikiem - robie ciasto jak na nalesniki /1 jajo troche
mleka lub wody, szczypta soli i troche maki/ - mocze w ciescie rybe,
obtaczam w bulce tartej i smaze na glebokim tluszczu lub oleju /w
dosc duzej temperaturze tak ok. 5-7 minut az panierka bedzie
ciemnozlota - smacznego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |