Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia smazenie ryby

Grupy

Szukaj w grupach

 

smazenie ryby

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-01 19:44:47

Temat: smazenie ryby
Od: zbmb <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

prosze o podanie sposobu na smazenie zamrozonej oraz swiezej ryby
tak aby podczas smazenia sie nie rozpadala...
serd
pozdr
maciej

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-03 15:36:31

Temat: Re: smazenie ryby
Od: Nikodem Kuźnik <n...@W...albatros.gliwice.pl> szukaj wiadomości tego autora

zbmb wrote:

> prosze o podanie sposobu na smazenie zamrozonej oraz swiezej ryby
> tak aby podczas smazenia sie nie rozpadala...
> serd
> pozdr
> maciej
Mozesz spróbowac potraktowac te rybe sokiem z cytryny i sola na godzine
przed smazeniem. Poza tym, niestety niektore ryby maja taka tendencje do
rozpadania sie.

smaczengo,

Nik

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-04 08:13:48

Temat: Re: smazenie ryby
Od: Krzysztof Wroblewski <k...@a...wbc.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja robie to tak: biore po 1 rybie /tak ok. 20 cm/ na glowe glodnego -
np. dorsz, mintaj, kargulena - i mocze przez 3 godziny w 2 litarch
wody z 2-3 lyzkami soli - obcinam ogon, pletwy, oplukuje i osuszam
papierowym recznikiem - robie ciasto jak na nalesniki /1 jajo troche
mleka lub wody, szczypta soli i troche maki/ - mocze w ciescie rybe,
obtaczam w bulce tartej i smaze na glebokim tluszczu lub oleju /w
dosc duzej temperaturze tak ok. 5-7 minut az panierka bedzie
ciemnozlota - smacznego

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

karpatka
Sałatka z karaluchami
domowa szynka na święta
Przygotowanie miesa do wedzenia
kursy?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »