Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!newsfee
d.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: smietnik z cukinia
Date: Sun, 18 Aug 2002 09:42:21 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 37
Message-ID: <ajnj6k$qm3$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.201.15
X-Trace: news.tpi.pl 1029656596 27331 213.25.201.15 (18 Aug 2002 07:43:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Aug 2002 07:43:16 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:120586
Ukryj nagłówki
zrobilam takie CUS wczoraj a dzis chlopina domaga sie znowu :)
duza cukinia (wydrazyc nasionka) pokrojona w polksiezyce ale ZE SKORKA
(nawet jak jest wielka)
cebula pokrojona tak samo
pieczarki pokrojone jak kto lubi (dzis nie mam pieczarek wiec obgotowalam
kilka suszonych grzybow)
papryka jakiegokolwiek koloru pokrojona w paski
ok. 1.5 szklanki ugotowanego juz ryzu (ja mialam pozostalosci ryzu
ugotowanego do zupy pomidorowej)
2 duze pomidory
*** dzis dodam jeszcze starta na tarce 1 marchewke i pietruszke
cukinie, papryke, cebule, marchew i pietruche plus grzyby na rozxgrzana
oliwe. posolilam, dodalam przyprawy jakie mialam pod reka ( kupila wspaniale
w sklepiku z przyprawami podczas pobytu w Krakowie i zaluje ze tak malo
kupilam) plus cumin podsmazylam wsio.
skorka w cukini spowodowala ze nie rozleciala sie i byla przyjemnie lekko
chrupiaca pod zebem|:)
potem wsypalam do tego ryz, zamieszalam wielka lycha
pomidory obralam ze skory, pokroilam jak leci i wrzucilam w toto.
po 10 minutach duszenia bylo gotowe i naprawde smaczne.
ja dodalam po cichu 1 papryczke bardzo ostra (suszona)-tak dla smaku,
oczywiscie nie wyjelam jej z gara i dostala sie chlopinie oczywiscie w
ostatnim kesie. uslyszalam "to bylo bardzo dopbre ale po tej papryczce to
nie pamietam juz jak dobre)
pozdraiwam
Mechcia
|