Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sos pieczarkowy do gołabkow , czy napewno ???

Grupy

Szukaj w grupach

 

sos pieczarkowy do gołabkow , czy napewno ???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-09 16:08:36

Temat: sos pieczarkowy do gołabkow , czy napewno ???
Od: "n...@w...pl" <n...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Bylem u znajomych i podane zostaly golabki.
Wiem tylko ze byly zapiekane w piekarniku w tkzw. geslarsce
Widzialem także w sosie: pieczarki liscie laurowe i ziele angielskie
Bardzo prosze jezeli ktos taki sos robi do golabkow o podanie
przepisu.
Przegladalem Gogle ale takiego niestety nie znalazlem
Bede wdzieczny
Pozdrawiam Andrzej


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-10 11:51:46

Temat: Re: sos pieczarkowy do gołabkow , czy napewno ???
Od: "n...@w...pl" <n...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ludzie, nie wierze ze nikt takiego sosu nie umie zrobić.
Andrzej


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-10 12:50:08

Temat: Re: sos pieczarkowy do gołabkow , czy napewno ???
Od: <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "n...@w...pl" <n...@c...pl> napisał w wiadomości
news:b4fous$c78$1@news.onet.pl...
> Witam
> Bylem u znajomych i podane zostaly golabki.
> Wiem tylko ze byly zapiekane w piekarniku w tkzw. geslarsce
> Widzialem także w sosie: pieczarki liscie laurowe i ziele angielskie
> Bardzo prosze jezeli ktos taki sos robi do golabkow o podanie
> przepisu.
> >

Witaj!

Ja robię tak. Biorę cebule, rumienię ją na tłuszczu ( na czym tylko chcesz,
ja używam margaryny). Jak cebulka się zrumieni na złoty kolor dodaje drobno
pokrojone pieczarki i wszystko duszę przez chwile. Kiedy pieczarki są
miękkie dolewam bulion, może być z kostki, wszystko zagotowuje i podprawiam
zawiesiną ( mąka z wodą ). Na koniec dodaje troche smietanki i doprawiam do
smaku, solą pieprzem .
Nie ma w tym sosielisci i ziela więc chyba to nie jest do końca ten sos o
który Ci chodziło.

--
Pozdrawiam
Benia
GG 2661933
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciasto na lasagnie - pomocy
zakwas na żur - ile i co do garnka?
Karmienie mamy alergika
Sucha wedlina po wedzeniu
majonez

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »