Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sos pieczarkowy do gołabkow , czy napewno ???
Date: Mon, 10 Mar 2003 13:50:08 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: b...@p...onet.pl@f100.jasna.tarnow.pl
Message-ID: <b4i1ne$alb$1@news.onet.pl>
References: <b4fous$c78$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: f100.jasna.tarnow.pl
X-Trace: news.onet.pl 1047300654 10923 217.144.198.100 (10 Mar 2003 12:50:54 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 10 Mar 2003 12:50:54 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148535
Ukryj nagłówki
Użytkownik "n...@w...pl" <n...@c...pl> napisał w wiadomości
news:b4fous$c78$1@news.onet.pl...
> Witam
> Bylem u znajomych i podane zostaly golabki.
> Wiem tylko ze byly zapiekane w piekarniku w tkzw. geslarsce
> Widzialem także w sosie: pieczarki liscie laurowe i ziele angielskie
> Bardzo prosze jezeli ktos taki sos robi do golabkow o podanie
> przepisu.
> >
Witaj!
Ja robię tak. Biorę cebule, rumienię ją na tłuszczu ( na czym tylko chcesz,
ja używam margaryny). Jak cebulka się zrumieni na złoty kolor dodaje drobno
pokrojone pieczarki i wszystko duszę przez chwile. Kiedy pieczarki są
miękkie dolewam bulion, może być z kostki, wszystko zagotowuje i podprawiam
zawiesiną ( mąka z wodą ). Na koniec dodaje troche smietanki i doprawiam do
smaku, solą pieprzem .
Nie ma w tym sosielisci i ziela więc chyba to nie jest do końca ten sos o
który Ci chodziło.
--
Pozdrawiam
Benia
GG 2661933
>
|