Data: 2003-03-10 12:50:08
Temat: Re: sos pieczarkowy do gołabkow , czy napewno ???
Od: <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "n...@w...pl" <n...@c...pl> napisał w wiadomości
news:b4fous$c78$1@news.onet.pl...
> Witam
> Bylem u znajomych i podane zostaly golabki.
> Wiem tylko ze byly zapiekane w piekarniku w tkzw. geslarsce
> Widzialem także w sosie: pieczarki liscie laurowe i ziele angielskie
> Bardzo prosze jezeli ktos taki sos robi do golabkow o podanie
> przepisu.
> >
Witaj!
Ja robię tak. Biorę cebule, rumienię ją na tłuszczu ( na czym tylko chcesz,
ja używam margaryny). Jak cebulka się zrumieni na złoty kolor dodaje drobno
pokrojone pieczarki i wszystko duszę przez chwile. Kiedy pieczarki są
miękkie dolewam bulion, może być z kostki, wszystko zagotowuje i podprawiam
zawiesiną ( mąka z wodą ). Na koniec dodaje troche smietanki i doprawiam do
smaku, solą pieprzem .
Nie ma w tym sosielisci i ziela więc chyba to nie jest do końca ten sos o
który Ci chodziło.
--
Pozdrawiam
Benia
GG 2661933
>
|